Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τα πολλά παιδιά φέρνουν ευτυχία!
[Mama365]: Τα πολλά παιδιά φέρνουν ευτυχία!

[Mama365]: Τα πολλά παιδιά φέρνουν ευτυχία!

Συχνά, όταν ακούμε για οικογένειες που έχουν από τρία παιδιά και πάνω, αναρωτιόμαστε πώς τα καταφέρνουν. Όταν, μάλιστα συναντάμε τέτοιους γονείς και διαπιστώνουμε πως μοιάζουν λιγότερο εξαντλημένοι από εμάς που έχουμε μόνο ένα ή δύο παιδιά, απορούμε πώς το κάνουν!

Ενδόμυχα ίσως και να ζηλεύουμε λιγάκι τις μαμάδες που, όχι μόνο έχουν πολλά παιδιά, αλλά τα καταφέρνουν και περίφημα. Αυτό που δε γνωρίζουμε, όμως, είναι πως τα πολλά παιδιά λειτουργούν ευεργετικά στην ψυχολογία των γονιών και φέρνουν ισορροπία στην οικογένεια. Μπορεί να μοιάζει αγχωτικό και κουραστικό το να είσαι πολύτεκνος, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και φέρνει την ευτυχία πιο κοντά.

Συμβιβάζεσαι με το γεγονός ότι τίποτε δεν θα γίνεται τέλεια

Το τέλειο δεν υπάρχει και κακώς το κυνηγάμε με τόση μανία! Προσπαθούμε να λειτουργούν όλα ρολόι, το σπίτι να είναι πάντα πεντακάθαρο, τα παιδιά τέλεια διαβασμένα, το φαγητό τους πάντα υγιεινό και θρεπτικό, να προλαβαίνουμε τα πάντα στην ώρα τους, να είμαστε συνέχεια δίπλα στα παιδιά μας και να μην κάνουμε ποτέ λάθη. Αυτό, όμως, όχι μόνο είναι ανέφικτο αλλά μας προκαλεί άγχος και συναισθήματα ματαίωσης όταν δεν τα καταφέρνουμε. Νιώθουμε αποτυχημένες και άχρηστες, ενώ στο τέλος της ημέρας μας τρώνε οι τύψεις που δεν μπορέσαμε να τα έχουμε όλα στην εντέλεια.

Όταν έχεις πολλά παιδιά, όμως, συμβιβάζεσαι νωρίς με την ιδέα πως το τέλειο δεν υπάρχει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!