Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τα πολύτιμα μαθήματα που μας δίνουν καθημερινά τα παιδιά μας
[Mama365]: Τα πολύτιμα μαθήματα που μας δίνουν καθημερινά τα παιδιά μας

[Mama365]: Τα πολύτιμα μαθήματα που μας δίνουν καθημερινά τα παιδιά μας

Οι γονείς αγχωνόμαστε για τις αρχές και τα πολύτιμα μαθήματα που θα διδάξουμε τα παιδιά μας για να τα μεγαλώσουμε σωστά. Όμως, κάπου στην πορεία, συνειδητοποιούμε κάτι που δεν περιμέναμε: ότι δεν ξέραμε ούτε τα μισά απ’ αυτά που νομίζαμε για τη ζωή μέχρι που γίναμε γονείς. Κι αυτό γιατί, μαθαίνουμε καθημερινά απ’ τα παιδιά μας, ό,τι διδάξαμε κι εμείς τους γονείς μας και που, μέσα στο άγχος και τον πανικό της καθημερινότητας, έχουμε ξεχάσει. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι έχουμε (ξανα)μάθει από τους καλύτερους δασκάλους της ζωής μας: τα παιδιά μας.

Να γελάμε κάθε μέρα
Και χωρίς να έχουμε κάποιο συγκεκριμένο λόγο! Το γέλιο είναι «φάρμακο», εκτόνωση, ευτυχία και πρέπει να υπάρχει καθημερινά στο… πρόγραμμά μας, αν θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα. «Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι χαμένη μέρα», έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν και, ως ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς, μάλλον κάτι ήξερε.
Ακολουθήστε το παράδειγμα του μωρού σας που γελάει με μια απλή γκριμάτσα και μην φοβάστε να είστε αυθόρμητοι. Χωρίς αυθορμητισμό, δεν υπάρχει γέλιο και χωρίς γέλιο δεν υπάρχει ευτυχία.
Να ξεχνάμε εύκολα
Πότε είδατε το μικρό σας να σας κρατάει κακία για μέρες γιατί θύμωσε μαζί σας; Πόσες μέρες κρατήσατε εσείς «μούτρα» στον σύντροφό σας όταν νευριάσατε μαζί του; Δεν γίνεται ξαφνικά να αποκτήσουμε μνήμη χρυσόψαρου και να ξεχνάμε τα πάντα, γίνεται όμως να ρίχνουμε νερό στο κρασί μας πού και πού, να συγχωρούμε και να προσπαθούμε να συμβιβαζόμαστε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!