Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Ποια είναι τα συμπτώματα της αγοραφοβίας και πώς αντιμετωπίζεται
[Mama365]: Ποια είναι τα συμπτώματα της αγοραφοβίας και πώς αντιμετωπίζεται

[Mama365]: Ποια είναι τα συμπτώματα της αγοραφοβίας και πώς αντιμετωπίζεται

Πολλές από τις φοβίες που αντιμετωπίζουμε θεωρούνται ταμπού, ίσως γιατί φτάνουν να επηρεάζουν τόσο πολύ την καθημερινότητά μας, που δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε τη ζωή μας. Η αγοραφοβία είναι μία απ’ αυτές, ενώ μάλλον είναι περισσότερο συχνή απ’ ότι πιστεύουμε με τους ειδικούς να ισχυρίζονται ότι πλήττει το 1-7% του γενικού πληθυσμού.

*Φωτογραφία: nvinoticias.com

Ενώ έχουμε μια γενική εικόνα για του τι πρόκειται, δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα τι προκαλεί και τι ακριβώς είναι. Για την ακρίβεια, όπως επισημαίνει η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια κ. Ρομίνα Σαλούστρου , η αγοραφοβία ανήκει στην κατηγορία των αγχωδών διαταραχών ενώ οι παράγοντες που συντελούν ώστε να αναπτύξει ένας άνθρωπος μια τέτοιας μορφής αντίδραση προς τον έξω κόσμο, είναι πολλοί!

Στην περίπτωση της αγοραφοβίας, το άτομο αποφεύγει όχι μόνο μέρη αλλά και καταστάσεις που τον κάνουν να αισθάνεται παγιδευμένος, αβοήθητος, ανήμπορος και να κατακλύζεται από αμηχανία- ακόμα και χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Τα συμπτώματα της αγοραφοβίας θυμίζουν κρίση πανικού

Σε πολλές περιπτώσεις, η αγοραφοβία συνυπάρχει με την διαταραχή πανικού ενώ τα συμπτώματά της μοιάζουν πολύ στην κλασική κρίση πανικού. Όπως είναι αναμενόμενο, λοιπόν, ο ιδρώτας, το τρέμουλο, τα προβλήματα στην αναπνοή, η ζαλάδα και η τάση για λιποθυμία είναι από τα πιο αναγνωριστικά συμπτώματα ενώ η ναυτία, η διάρροια αλλά και ο φόβος του θανάτου μπορεί να τα συνοδεύουν στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!