Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Όταν ένα αγοράκι στο σχολείο φώναζε την κόρη μου «χοντρή»…
[Mama365]: Όταν ένα αγοράκι στο σχολείο φώναζε την κόρη μου «χοντρή»…

[Mama365]: Όταν ένα αγοράκι στο σχολείο φώναζε την κόρη μου «χοντρή»…

Στον κόσμο των παιδιών, οι τσακωμοί και η ανταλλαγή προσβολών – σκληρών πολλές φορές – δεν είναι κάτι σπάνιο. Δυστυχώς, όμως, δεν σπανίζουν και τα φαινόμενα bullying που, μάλιστα, συμβαίνουν συνήθως υπό την ανοχή των συμμαθητών ή και των φίλων του θύματος. Αυτή η μαμά είδε την κόρη της να καταρρέει όταν ένα αγόρι την έβαλε στόχο και για πολύ καιρό την χλεύαζε μπροστά στους άλλους για τα κιλά της. Σοκαρισμένη από το πόσο επηρεάζει την ψυχολογία ενός παιδιού ένα σχόλιο που αφορά την εικόνα του, μοιράζεται την εμπειρία και τις σκέψεις της.

«Δεν είναι ωραίο να μαθαίνεις ότι το παιδί σου έχει πέσει θύμα bullying από τους συμμαθητές του – να βλέπεις τα δάκρυά του να τρέχουν βροχή, ενώ εσύ δε βρίσκεις τις λέξεις να το παρηγορήσεις. Συμβαίνει, όμως, όταν μεγαλώνεις ένα παιδί και, ως γονιός, οφείλεις να το αντιμετωπίσεις.
Η κόρη μου έπεσε θύμα bullying. Όχι από εκείνο που οι σημερινοί γονείς έχουν την τάση να βλέπουν με το παραμικρό παιδικό πείραγμα και την παραμικρή κακιούλα – ήταν bullying κανονικό. Ένα αγόρι στο σχολείο τη φώναζε “ηλίθια” και “χοντρή” κάθε μέρα, ζωγράφιζε καρικατούρες της σε διάφορες εκδοχές με τη λέξη “ΧΟΝΤΡΗ” πάνω στο χαρτί. Την κορόιδευε όταν έτρωγε, της έλεγε συνέχεια ότι θα είναι “ηλίθια” και “χοντρή” για όλη της τη ζωή, ώσπου της είπε και για μένα, ότι είμαι χοντρή και θα γίνει κι αυτή σαν κι εμένα.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ νιώθω άνετα με το σώμα μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!