Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Όταν απέβαλα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, πίστεψα πως δεν θα το ξεπεράσω ποτέ!»
[Mama365]: «Όταν απέβαλα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, πίστεψα πως δεν θα το ξεπεράσω ποτέ!»

[Mama365]: «Όταν απέβαλα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη, πίστεψα πως δεν θα το ξεπεράσω ποτέ!»

Η πρώτη εγκυμοσύνη είναι για μια γυναίκα κάτι υπέροχο και τρομακτικό μαζί, αφού γνωρίζει ελάχιστα για το τι συμβαίνει στο σώμα της και τι να περιμένει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι αποβολές για αδιευκρίνιστα αίτια στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου που, ενώ είναι συνήθεις, σπανιώς μιλάμε γι’ αυτές. Έτσι, όταν μια έγκυος αντιμετωπίσει μια τέτοια αποβολή είναι εύκολο να πιστέψει ότι της έχει συμβεί κάτι τρομερό και να στρέψει το θυμό και τη σύγχυσή της προς τον εαυτό της. Όπως αυτή η γυναίκα που αφηγείται την εμπειρία της.

«Προσπαθούσαμε να συλλάβουμε για δυο χρόνια κι έτσι όταν τα καταφέραμε ήταν μια στιγμή μοναδική, από αυτές που σου αλλάζουν τη ζωή. Ήμασταν σε διακοπές, στην Ιταλία, και αρχίσαμε να χορεύουμε και οι δύο στο μπάνιο με ενθουσιασμό – εκείνη την ώρα, το ενδεχόμενο μιας αποβολής δεν υπήρχε καν στο μυαλό μας.
Ένιωθα επιτέλους έτοιμη να φτιάξω οικογένεια – είχα μεγαλώσει πραγματικά.
Καθώς οι μέρες περνούσαν, τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης με πλημμύρισαν με πρωτόγνωρα συναισθήματα χαράς – η μεταλλική γεύση στη γλώσσα, τα πρησμένα στήθη, η απίστευτη κούραση. Θυμάμαι να μην μπορώ να σηκωθώ καν απ’ την ξαπλώστρα, νιώθωντας ότι το μωρό τραβά όλη μου την ενέργεια. Και είναι μια κούραση πολύ διαφορετική από τη συνηθισμένη, μια ακαταμάχητη ανάγκη να ξεκουράζεσαι καθώς το μωρό μεγαλώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!