Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Όταν αφήνουμε τα μωρά να κλαίνε, δεν γίνονται αυτόνομα αλλά ανασφαλή
[Mama365]: Όταν αφήνουμε τα μωρά να κλαίνε, δεν γίνονται αυτόνομα αλλά ανασφαλή

[Mama365]: Όταν αφήνουμε τα μωρά να κλαίνε, δεν γίνονται αυτόνομα αλλά ανασφαλή

Το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει ένα μωρό να επικοινωνεί με τη μητέρα και το περιβάλλον του, να μας ειδοποιήσει πως κάτι θέλει ή κάτι δεν πάει καλά. Μοιάζει, λοιπόν, φυσιολογικό, να προσπαθούμε κάθε φορά να «ακούσουμε» τι θέλει να μας πει, αλλά και να το παίρνουμε στην αγκαλιά μας για να σταματήσει, αφού το κλάμα σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο.

Κι όμως, ακούμε συχνά ότι αφήνοντας ένα παιδί να κλάψει μέχρι να κοιμηθεί ή να σταματήσει, του δίνουμε το έναυσμα να «αυτονομηθεί» από νωρίς, να μην εξαρτάται απόλυτα από την προσοχή των γονιών. Είναι, όμως, δυνατόν ένα μωρό να γίνει ποτέ αυτόνομο; Ή μήπως το μόνο που καταφέρνουμε με μια τέτοια τακτική είναι να γίνει ακόμη πιο ανασφαλές;

Μεταξύ άλλων, ένα μωρό έχει ανάγκη και την αγκαλιά μας

Πρώτα απ’ όλα, δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε ένα μωρό να κλαίει αν δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία. Άλλωστε, είναι καλύτερα να παρηγορήσουμε ένα μωρό που δεν έχει κάτι παρά να αφήσουμε ένα μωρό που αγωνιά να αντιμετωπίσει μόνο του αυτό που του συμβαίνει. Στο κάτω κάτω, οι ανάγκες ενός μωρού δεν μπορούν ν’ αγνοηθούν και σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και η ανάγκη του να το κρατήσουμε στην αγκαλιά μας και να νιώσει την παρηγοριά και την ασφάλεια που του παρέχουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!