Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Αν ο νους σας πηγαίνει πάντα στο κακό, ανοίγετε την πόρτα σας στη δυστυχία
[Mama365]: Αν ο νους σας πηγαίνει πάντα στο κακό, ανοίγετε την πόρτα σας στη δυστυχία

[Mama365]: Αν ο νους σας πηγαίνει πάντα στο κακό, ανοίγετε την πόρτα σας στη δυστυχία

Ιδανικά, δεν θα ‘πρεπε να συμβαίνει καθόλου, αλλά είναι γεγονός πως κάποιοι από εμάς τείνουμε να δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα σε οτιδήποτε κακό βιώνουμε εμείς ή οι γύρω μας, επιτρέποντας έτσι στις πιο δυσάρεστες εμπειρίες να καθορίζουν τις προσδοκίες μας για το μέλλον, κοντινό ή μακρινό. Με λίγα λόγια, ότι και να γίνει, ο νους μας πηγαίνει πάντα στο κακό και συχνά, προβάλλει ως πιθανότερο ενδεχόμενο το χειρότερο σενάριο, τσαλαπατώντας τη διαθεσή μας για δουλειά, διασκέδαση, προσωπική φροντίδα ή ουσιαστική επαφή με τους άλλους.

Γιατί σκέφτεστε πάντα ότι θα συμβεί το χειρότερο

Αν το καλοσκεφτούμε, κανείς δεν ξυπνάει μια μέρα κι αρχίζει να βλέπει τη ζωή μέσα από ένα απαισιόδοξο πρίσμα. Είναι μια διαδικασία κατά την οποία η σκοτεινιά φωλιάζει μέσα μας με κάποια αφορμή και σταδιακά γιγαντώνεται, ώσπου να χαρακτηρίζει τη σκέψη μας.
Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει πότε ακριβώς άρχισε να γίνεται δέσμιος των φόβων του. Ίσως είναι ένα δυσάρεστο περιστατικό που γεννά το φόβο μην τυχόν το ξαναζήσουμε ή μια σειρά από ατυχίες που βιώνουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας και ανησυχούμε μήπως συμβούν και σε μας. Μπορεί να είναι ακόμη και η υπερέκθεσή μας στη δυστυχία του κόσμου – μέσω των ειδήσεων ή των social media π.χ. – που τη νιώθουμε όλο και πιο κοντά μας, να ρίχνει τη σκιά της και στη δική μας ζωή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!