Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Μαμά να πάρουμε παγωτό;»: πώς να περιορίσετε τα γλυκά των παιδιών το καλοκαίρι
[Mama365]: «Μαμά να πάρουμε παγωτό;»: πώς να περιορίσετε τα γλυκά των παιδιών το καλοκαίρι

[Mama365]: «Μαμά να πάρουμε παγωτό;»: πώς να περιορίσετε τα γλυκά των παιδιών το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά επιτέλους θα ξεκουραστούν και θα απολαύσουν τις διακοπές τους-αλίμονο σε εμάς!

Ωστόσο, διακοπή των σχολικών και μη υποχρεώσεων, οι πολλές ώρες καθισιού στο σπίτι, τα πήγαινε-έλα στους παππούδες-που ως γνωστόν δεν χαλούν χατίρια, τα κάνουν να ζητούν περισσότερα γλυκά και κυρίως παγωτά.

Το σωστό πρόγραμμα διατροφής που παλέψαμε με νύχια και με δόντια να διατηρήσουμε τον χειμώνα, απορρυθμίζεται, όταν καθημερινά το παιδί μας ζητάει παγωτό, αλλά και κάθε λογής γλυκό. Eκτός όμως από τον κίνδυνο να αυξηθεί το βάρος τους, η υπερβολική κατανάλωση γλυκών προκαλεί και σοβαρά θέματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και παιδικό διαβήτη. Γι’ αυτό θα πρέπει να χειριστούμε το θέμα σωστά και να δώσουμε τις κατάλληλες κατευθύνσεις στο παιδί.

Άλλο περιορίζω, άλλο απαγορεύω

Είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε προσοχή στις έννοιες «περιορισμός» και «απαγόρευση». Όταν απαγορεύουμε στα παιδιά να φάνε γλυκά, αυτόματα τους φυτεύουμε την επιθυμία να καταναλώσουν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από το συνηθισμένο. Γι’ αυτό η λύση του περιορισμού είναι πιο αποτελεσματική. Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα διατροφικό πρόγραμμα όπως τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα θα επιτρέπετε στο παιδί να τρώει γλυκά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!