Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Oι λόγοι που τρώμε ενώ στην πραγματικότητα δεν πεινάμε
[Mama365]: Oι λόγοι που τρώμε ενώ στην πραγματικότητα δεν πεινάμε

[Mama365]: Oι λόγοι που τρώμε ενώ στην πραγματικότητα δεν πεινάμε

Πόσες φορές έχετε παρεκκλίνει από την γνωστή διαδρομή κρεβατοκάμαρα-μπάνιο, μόνο και μόνο για να καταλήξετε μπροστά από την πόρτα…του ψυγείου σας; Πόσες φορές έχετε «συλλάβει» τον εαυτό σας να τσιμπολογάτε, χωρίς όμως στην πραγματικότητα να πεινάτε;
Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια! Οι περισσότερες από εμάς αντί να ακολουθούμε την καρδιά μας, ακολουθούμε τις βουλές του στομαχιού μας, με αποτέλεσμα να τρώμε ακόμη κι αν είμαστε χορτασμένες και δυστυχώς, να παχαίνουμε.
Το παράδοξο αυτό ερώτημα «γιατί τρώμε, ενώ δεν πεινάμε;» έχει βασανίσει πολύ κόσμο και σίγουρα αξίζει να γνωρίζουμε τις αιτίες που συμβαίνει αυτό, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε στάση ζωής και όχι… την γκαρνταρόμπα μας.

Μήπως…διψάτε;

Η ήπια αφυδάτωση πολλές φορές μπερδεύεται με την πείνα. Όσο απίθανο κι αν ακούγεται, η σύγχυση αυτή προέρχεται από τον υποθάλαμο, το τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει το αίσθημα της πείνας και της δίψας. Εάν προσέχετε να είστε πάντα ενυδατωμένοι, θα δείτε ότι το αίσθημα της πείνας θα υποχωρήσει. Γι’ αυτόν τον λόγο πίνετε πολύ νερό ημερησίως.

Μήπως…δεν κοιμάστε καλά;

Είναι λογικό αν δεν έχουμε κοιμηθεί επαρκώς, όταν ξυπνάμε ο οργανισμός να αναζητάει ενέργεια από το φαγητό. Η έλλειψη, αλλά και οι διαταραχές στον ύπνο συνδέονται με τις δύο ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη: την λεπτίνη και την γρελίνη. Ο κακός ύπνος οδηγεί σε απότομη αύξηση της γρελίνης που αυξάνει το αίσθημα πείνας, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα επίπεδα λεπτίνης, της ορμόνης που προκαλεί το αίσθημα του κορεσμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!