Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Καθώς μεγαλώνει το παιδί, μεγαλώνει κι η αγάπη μας;
[Mama365]: Καθώς μεγαλώνει το παιδί, μεγαλώνει κι η αγάπη μας;

[Mama365]: Καθώς μεγαλώνει το παιδί, μεγαλώνει κι η αγάπη μας;

«Καθώς μεγαλώνει το παιδί… μεγαλώνει κι η αγάπη;» – ερώτηση μίας νέας μαμάς διατυπωμένη στην Facebookική ομάδα «Σε ποιο κεφάλαιο είμαστε ». Την διάβασα, την σκέφτηκα και, όσο κι αν προσπάθησα να την εκλογικεύσω για να δώσω μια απάντηση στον εαυτό μου, στάθηκε αδύνατο…

Καλώς ή κακώς, η λογική δεν χωρά πουθενά όταν μιλάμε για συναισθήματα – πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε στην γονεϊκή αγάπη. Και τελικά δεν ξέρω αν η αγάπη μεγαλώνει καθώς μεγαλώνει και το παιδί. Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι πως η αγάπη βαθαίνει – βγάζει ρίζες και δεν φεύγει ποτέ πια.

Η αγάπη εξελίσσεται…

Η αγάπη είναι μία. Δεν είναι πολλή, ούτε και λίγη. Δεν μεγαλώνει ούτε μικραίνει. Η αγάπη διανθίζεται συνέχεια. Εξελίσσεται, αλλάζει μορφές, θυμώνει, χαίρεται, καμαρώνει, κλαίει και νιώθει περηφάνια. Η μητρική αγάπη είναι ένας ζωντανός οργανισμός που, μέρα με τη μέρα, αναπνέει, ωριμάζει και βαθαίνει.

… γίνεται σχέση…

Η αγάπη μιας μαμάς προς το παιδί της, είναι όπως δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Στην αρχή είναι τόσο έντονη που σου κόβει την ανάσα! Κοιτάζεις το θαύμα που κρατάς στα χέρια σου και η καρδιά χτυπάει δυνατά, σχεδόν να σπάσει! Έπειτα απλώνεται στο σώμα σαν ζεστό νερό και σε ξεπλένει. Φωλιάζει στην ψυχή σου, ριζώνει και μένει εκεί για πάντα. Γίνεται καθημερινότητα, ζωή, κανονικότητα. Γίνεται σχέση που κάθε μέρα χτίζεται με δάκρυα και γέλια.

…. Και σου μαθαίνει να αγαπάς ουσιαστικά

Δεν είναι τυχαίο που λένε πως η μητρική αγάπη είναι ανιδιοτελής και αληθινή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!