Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Κάθε παιδί σου αξίζει που και πού να νιώθει σαν μοναχοπαίδι»
[Mama365]: «Κάθε παιδί σου αξίζει που και πού να νιώθει σαν μοναχοπαίδι»

[Mama365]: «Κάθε παιδί σου αξίζει που και πού να νιώθει σαν μοναχοπαίδι»

Τα πρωτότοκα παιδιά μέχρι να ακολουθήσουν τα αδέρφια τους νιώθουν ότι είναι- και είναι!- το επίκεντρο της οικογενειακής ζωής.Έπειτα, ο κόσμος τους έρχεται τα πάνω- κάτω και από εκεί που ήταν τα «μικρά», μεταμορφώνονται στον μεγάλο αδερφό ή αδερφή. Αυτή η τεράστια αλλαγή δημιουργεί ακόμη περισσότερη ανάγκη για προσοχή και αποκλειστικότητα από τους γονείς. Μια μητέρα που το έζησε με τον πρωτότοκο γιο της, τονίζει πως όλα τα παιδιά χρειάζονται να νιώθουν σαν μοναχοπαίδια κάπου κάπου.

«”Αλήθεια θα περάσουμε όλη την ημέρα μαζί; Μόνο οι δυο μας;” Ο γιος μου με κοίταζε με τα τεράστια μάτια του και περίμενε να του πω το μεγάλο ”ναι”. Αν μας άκουγε κάποιος ξένος, θα πίστευε ότι δεν περνάμε καθόλου χρόνο μαζί. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, οι πολλές ώρες που περνάμε με εκείνον και τις αδερφές του δεν πιάνονται.

Όταν έκανα το δεύτερο παιδί μου συνειδητοποίησα ότι επικεντρωνόμουν περισσότερο στις ανάγκες της μικρότερης κόρης μου, παρά στου γιου μου. Ήταν ήδη 6 χρονών όταν γεννήθηκαν οι αδερφές του και τον θεωρούσα πιο αυτόνομο. Για αρκετό καιρό έδινα περισσότερη προσοχή στις κόρες μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον παραμελούσα.

Ωστόσο τα πρωτότοκα παιδιά είτε είναι 6 χρονών και παίζουν με LEGO, είτε είναι 16 χρονών και βγαίνουν βόλτες με τους φίλους τους, χρειάζονται την προσοχή της μητέρας τους, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που την ζητούν τα μικρότερα αδέρφια τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!