Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος που απαγορεύεται να χτυπάμε τα παιδιά!
[Mama365]: Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος που απαγορεύεται να χτυπάμε τα παιδιά!

[Mama365]: Υπάρχει ακόμα ένας πολύ σημαντικός λόγος που απαγορεύεται να χτυπάμε τα παιδιά!

Πριν λίγους μήνες με χαρά μας, διαβάσαμε την είδηση ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να απαγορεύσουν με νόμο τη σωματική τιμωρία που γονείς και δάσκαλοι χρησιμοποιούν ως μέσο νουθεσίας των παιδιών. Ωστόσο, παρά τις δράσεις ανά τον κόσμο που πολεμούν για τη μη άσκηση σωματικής βίας σε ανηλίκους και τις συνεχείς έρευνες που αποδεικνύουν ότι το ξύλο βλάπτει ψυχικά τα παιδιά, πολλοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι «μια-δυο ξυλιές στον ποπό δεν έκαναν ποτέ κακό σε κανέναν». Προς υπεράσπιση της δικής μας θέσης, μια καινούρια έρευνα αποκαλύπτει πως το ξύλο μπορεί να βλάψει ακόμα και τις ερωτικές σχέσεις που θα δημιουργήσουν τα παιδιά στο μέλλον, ανακυκλώνοντας τον φαύλο κύκλο της βίας.

*Φωτογραφία: viralspell.com

Κι αυτό, γιατί είναι πιθανό να εκφράσουν κι εκείνα κάποια μορφή βίας στις σχέσεις που θα συνάψουν με τους μελλοντικούς τους συντρόφους. «Το ξύλο που δέχεται ένα παιδί συνδέεται με τη βία που θα αναπτύξει στις σχέσεις με τους μελλοντικούς του συντρόφους τόσο στην εφηβεία όσο και στην ενήλικη ζωή του», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας dr. Jeff Temple.

Για του λόγου το αληθές, στη μακροχρόνια αυτή έρευνα συμμετείχαν 700 άτομα από το Λύκειο μέχρι την εφηβεία και τις αρχές της δεκαετίας των είκοσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!