Κυριακή, 19 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Γυναικοκτονία: Tι σημαίνει και πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το να γίνουν θύτες ή θύματα
[Mama365]: Γυναικοκτονία: Tι σημαίνει και πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το να γίνουν θύτες ή θύματα

[Mama365]: Γυναικοκτονία: Tι σημαίνει και πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το να γίνουν θύτες ή θύματα

Κέρκυρα: 29χρονη δολοφονήθηκε από τον πατέρα της.
Γαλλία: 35χρονη δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της.
Ρόδος: Φοιτήτρια δολοφονήθηκε όταν αρνήθηκε να κάνει σεξ.
Ολλανδία: 16χρονη μαθήτρια δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της.

Το πρώτο θύμα γυναικοκτονίας που γνώρισα ήταν η Φωτεινή. Ήμουν 9 ετών στο χωριό της γιαγιάς και του παππού στην Κρήτη. Ήταν κοινό μυστικό πως η Φωτεινή έτρωγε ξύλο από τον σύζυγό της. Οι υπόλοιπες γυναίκες του χωριού ψιθύριζαν πως τον νεύριαζε επειδή ήταν ανεπρόκοπη και πολυλογού. Το γεγονός πως δεν κατάφερε να του κάνει ούτε έναν γιο και πως του φόρτωσε τρεις κόρες, ήταν επίσης στα κατά της. Ένα απόγευμα, ακούσαμε φωνές απ’ τα κλειστά παράθυρα και τρέξαμε να δούμε τι συνέβη. Ανοίξαμε την πόρτα και την είδαμε να κείτεται στο πάτωμα με μια βαθιά πληγή στο μέτωπο. Δίπλα της ήταν ο άντρας της – ευθυτενής και αναψοκοκκινισμένος.

Όλοι είπαν πως πέθανε ξαφνικά από ανακοπή ενώ οι γυναίκες του χωριού φρόντιζαν τον χήρο και τα ορφανά. Η Φωτεινή δολοφονήθηκε από τα χέρια του συζύγου της αλλά και τη σιωπή ενός ολόκληρου χωριού επειδή ήταν γυναίκα, πολυλογού, ακαμάτισσα και γεννούσε κόρες αντί για γιους.

Μεγαλώνοντας, εργάστηκα εθελοντικά για την προστασία κακοποιημένων γυναικών και ανήλικων κοριτσιών. Οι ιστορίες που θα μπορούσα να διηγηθώ είναι πολλές και όλες αφορούν εγκλήματα ανδρών προς τις συντρόφους ή τις κόρες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!