Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 15 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Γάμος χωρίς σεξ: Αυτός ο γνωστός «άγνωστος» και πώς να τον αντιμετωπίσετε
[Mama365]: Γάμος χωρίς σεξ: Αυτός ο γνωστός «άγνωστος» και πώς να τον αντιμετωπίσετε

[Mama365]: Γάμος χωρίς σεξ: Αυτός ο γνωστός «άγνωστος» και πώς να τον αντιμετωπίσετε

Γάμος χωρίς σεξ. Συμβαίνει και στις καλύτερες των οικογενειών και παραμένει ο νούμερο ένα λόγος συναισθηματικής απομάκρυνσης ενός ζευγαριού. Κι αν νομίζετε πως είστε οι μόνοι που δεν κάνετε σεξ, αναλογιστείτε πόσοι και πόσοι βιώνουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν το παραδέχονται.

Ένας γάμος χωρίς σεξ είναι θέμα ταμπού. Στην ερώτηση «πώς τα πάτε μεταξύ σας;», η πλειονότητα απαντάει πως όλα βαίνουν καλώς! Μόνο οι πολύ δικοί μας άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια. Στην πραγματικότητα, όμως, ούτε κι εκείνοι μπορούν εύκολα να καταλάβουν τί σημαίνει αυτό για μια γυναίκα. Μόνο εκείνη που το ζει ξέρει πόσο δύσκολο είναι, ακόμα κι αν για καιρό δυσκολεύεται να διακρίνει τις επιπτώσεις. Από την άλλη, όταν ανήκεις σε έναν τέτοιο γάμο, συνειδητοποιείς ανεκτίμητα πράγματα για τον εαυτό σου ενώ παίρνεις και πολύτιμα μαθήματα, τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν σε… λύσεις!

«Δεν φταίω μόνο εγώ»

Σε μία τέτοια κατάσταση, συνήθως αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη. Ακόμα κι αν το κρύβουμε, βαθιά μέσα μας κατηγορούμε το σώμα μας που άλλαξε, την μητρότητα που μας απορρόφησε ή τις ευθύνες που μας βάρυναν. Είτε το σεξ απουσιάζει εξαιτίας μας, είτε εξαιτίας του συντρόφου μας, βρίσκουμε πάντα λόγος να κατηγορούμε τον εαυτό μας. Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Όταν κάτι δεν πάει καλά σε ένα ζευγάρι, φταίνε πάντα και οι δύο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!