Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 0 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τι φοβούνται τα παιδιά; Οι μεγαλύτεροι παιδικοί φόβοι ανά ηλικία
[Mama365]: Τι φοβούνται τα παιδιά; Οι μεγαλύτεροι παιδικοί φόβοι ανά ηλικία

[Mama365]: Τι φοβούνται τα παιδιά; Οι μεγαλύτεροι παιδικοί φόβοι ανά ηλικία

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα παιδιά, να έχουν συγκεκριμένους φόβους ανά ηλικία. Καθώς το παιδί σας γνωρίζει τον κόσμο, κάποια πράγματα μπορεί να το μπερδεύουν και να το τρομάζουν, όμως αυτό δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Οι φόβοι αυτοί συνήθως εξαφανίζονται μόνοι τους, καθώς αυτό μεγαλώνει, ωστόσο, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε από πού πηγάζουν, ώστε να μπορείτε να το βοηθάτε κάθε τόσο να τους αντιμετωπίζει.

Δείτε, λοιπόν, ποιοι είναι οι φόβοι που κατακλύζουν το μυαλό των περισσότερων παιδιών, από τη στιγμή που γεννιούνται, μέχρι τη στιγμή που μπαίνουν στην εφηβεία:

Μωρά και παιδιά έως 2 ετών

-Οι δυνατοί ήχοι και οτιδήποτε μπορεί να «πέσει βαρύ» στις αισθήσεις τους (κεραυνοί, ηλεκτρική σκούπα, μπλέντερ, σεσουάρ μαλλιών, μπαλόνια που σκάνε, σειρήνες, απότομες κινήσεις, να το αφήνει κάποιος απότομα από την αγκαλιά του). Αυτό οφείλεται στο ότι όταν γεννιούνται τα μωρά, το νευρικό τους σύστημα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, οπότε κάθε έντονη κατάσταση μπορεί να τα τρομάξει.
-Ο αποχωρισμός από τη μαμά. Συμβαίνει περίπου στους 8 με 10 μήνες και σταματά περίπου στα 2 χρόνια, οπότε το παιδί αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο βασίζεται στην αγάπη και την προστασία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!