Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Ένας ευτυχισμένος κοριτσομπαμπάς απαντά σε όσους τον ρωτούν αν ήθελε γιο
[Mama365]: Ένας ευτυχισμένος κοριτσομπαμπάς απαντά σε όσους τον ρωτούν αν ήθελε γιο

[Mama365]: Ένας ευτυχισμένος κοριτσομπαμπάς απαντά σε όσους τον ρωτούν αν ήθελε γιο

Παρόλο που μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να καταρρίψουμε αρκετά στερεότυπα, η ελληνική κοινωνία ακόμα δυσκολεύεται να αποτινάξει κάποια που εξυψώνουν το αντρικό φύλο έναντι του θηλυκού. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των μπαμπάδων που έχουν κόρες και συνηθίζουν να ακούν πόσο δύσκολα περνάνε και πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαν γιο. Ο αναγνώστης και μπαμπάς τριών κοριτσιών θίγει το ζήτημα στο άρθρο του και δίνει πληρωμένη απάντηση σε όσους συνεχίζουν να διαιωνίζουν τέτοιες παρωχημένες αντιλήψεις.

«Δεν θα σταματήσουν ποτέ να με εκπλήσσουν οι αντιδράσεις των άλλων μπαμπάδων, όταν τους λέω ότι έχω τρείς κόρες.

‘’Τρείς κόρες; Τι έγινε, έψαχνες τον γιο;’’ ή ‘’Καλά, πώς αντέχεις με τέσσερις γυναίκες στο σπίτι;’’ είναι μερικά από τα σχόλια που συνηθίζω να ακούω και συνήθως συνοδεύονται από βιαστικά γέλια και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Κάποιοι μάλιστα, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σχολιάσουν και απλώς ξεφυσούν με συμπόνια σαν να τους είπα ότι δουλεύω ως ανθρακωρύχος σε καμιά στέπα της Ρωσίας!

Τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο, συνειδητοποιώ ότι αυτές οι απόψεις προέρχονται από ένα ιδιαίτερο τύπο μπαμπάδων-λίγο παλιακό και γραφικό που θεωρούν τα αγόρια, τους ‘’πραγματικούς’’ απογόνους και συνεχιστές της οικογένειας.

Μου θυμίζουν αρκετά κάτι παππούδες σε απομακρυσμένα χωριά που, όταν σε ρωτάνε πόσα παιδιά έχεις, εννοούν μόνο τα αγόρια. Και εντάξει αυτοί είναι μεγάλοι άνθρωποι! Τι συμβαίνει, όμως, με τους τωρινούς μπαμπάδες; Από ποιο χρονοντούλαπο ξεπήδησαν όλοι τους!

Θεωρώ ότι είμαι πράος και λογικός άνθρωπος, γι’ αυτό σπάνια θα διαφωνήσω με τέτοιες στερεοτυπικές απόψεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!