Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Κι εμείς οι γονείς έχουμε ψυχή…
[Mama365]: Κι εμείς οι γονείς έχουμε ψυχή…

[Mama365]: Κι εμείς οι γονείς έχουμε ψυχή…

Δεν είναι εύκολο να χωρέσεις σε λέξεις την πραγματική σημασία και την ουσιαστική αξία του γονιού, αφού είναι το Α και το Ω κάθε παιδιού- ο πυρήνας αλλά και την πυξίδα της οικογένειας.

Γονιός σημαίνει αγάπη άνευ όρων, αποδοχή, οριοθέτηση, κατανόηση, τρυφερότητα, καθοδήγηση, χαρά και αφοσίωση. Η γονεϊκότητα είναι έργο ζωής. Μια φορά γονιός, για πάντα γονιός…. Ωστόσο, για να μπορέσει ένας γονιός να ανταποκριθεί σωστά και προσηλωμένα στον υπέροχο αλλά και δύσκολο αυτό ρόλο, οφείλει πρώτα να είναι ένας ολοκληρωμένος, πλήρης και ευτυχισμένος άνθρωπος. Μόνο έτσι μπορεί να παραμείνει πιστός στις επιλογές του και να εκπληρώσει τον στόχο του: να μεγαλώσει ευτυχισμένους και ανεξάρτητους ενήλικες που θα αναλάβουν τα ηνία όταν εκείνος θα φύγει από τη ζωή.

Όσοι είμαστε γονείς, γνωρίζουμε ήδη πως δεν πάψαμε να είμαστε άνθρωποι, σύντροφοι, φίλοι, εργαζόμενοι ή παιδιά και γνωρίζουμε πως γινόμαστε καλύτεροι ως γονείς όταν υπάρχει ισορροπία σε όλους μας τους ρόλους. Εν ολίγοις, γνωρίζουμε πως και οι γονείς έχουν ψυχή! Και οφείλουν να τη διατηρήσουν.

Και οι γονείς έχουν δικαίωμα στον ύπνο…

Όταν γίνεσαι μαμά, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, ξεχνάς τι σημαίνει συνεχόμενος και απολαυστικός ύπνος! Υπάρχουν φορές που κυκλοφορείς μεταξύ ύπνου και ξύπνιου με δύο διαφορετικές κάλτσες, μαύρους κύκλους και τσουλούφια να πετάγονται από την προχθεσινή σου αλογοουρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!