Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Έλληνας παιδοκαρδιοχειρουργός έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς χιλιάδες άπορα παιδιά
[Mama365]: Έλληνας παιδοκαρδιοχειρουργός έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς χιλιάδες άπορα παιδιά

[Mama365]: Έλληνας παιδοκαρδιοχειρουργός έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς χιλιάδες άπορα παιδιά

«Η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι μία από τις αξίες που ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας. Τη λαμβάνω για λογαριασμό όλων όσοι με βοήθησαν να προσφέρω αυτήν την αλληλεγγύη στους πιο άπορους και στα παιδιά».

Αυτά ήταν τα λόγια του Αυξέντιου Καλαγκού, όταν παρέλαβε το βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς “Αργώ” που απονέμεται σε Έλληνες που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

«Όταν κλείσω τα μάτια, θα έχω μαζί μου την ευτυχία όλων των παιδιών που έσωσα μέχρι τώρα» δηλώνει ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει αφιλοκερδώς χιλιάδες άπορα παιδιά απ’ όλον τον κόσμο. «Τα χαμόγελά τους και η ελπίδα που γεννιέται μετά από κάθε επέμβση, είναι αυτά που του δίνουν δύναμη για να συνεχίσει».

Ο Αυξέντιος Καλαγκός είναι καρδιο-αγγειοχειρουργός, τακτικός καθηγητής πανεπιστημίου στη Γενεύη και για περίπου 20 χρόνια χειρουργεί παιδιά – θύματα της φτώχειας, του πολέμου και της βίας αφιλοκερδώς! Σε συνέντευξη που έδωσε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξηγεί πώς πήρε αυτή την απόφαση:

«Πήγα ένα πρωί την εφημερίδα στον πατέρα μου. Στο εξώφυλλο είχε την είδηση για την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από τον Κρίστιαν Μπάρναρντ το 1967. Αμέσως είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω καρδιοχειρουργός. Και στο μυαλό μου η καρδιοχειρουργική ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τη φιλανθρωπία».

Εργάζεται 18 ώρες το 24ωρο και έχει από τις φιλανθρωπικές αποστολές στις οποίες είτε συμμετείχε είτε οργάνωσε, έχουν βοηθηθεί περίπου 15.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!