Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει!»: οι συμβουλές των γιαγιάδων μας που κρατάμε σαν φυλαχτό
[Mama365]: «Να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει!»: οι συμβουλές των γιαγιάδων μας που κρατάμε σαν φυλαχτό

[Mama365]: «Να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει!»: οι συμβουλές των γιαγιάδων μας που κρατάμε σαν φυλαχτό

Αγαπάμε τις μαμάδες μας όσο τίποτα και, όσο κι αν τους πάμε κόντρα μεγαλώνοντας, κρατάμε όλες τις συμβουλές τους στην άκρη του μυαλού μας. Συχνά, όμως, τη μεγαλύτερη επιρροή στη σκέψη και τις πράξεις μας την έχουν οι γιαγιάδες μας. Ίσως επειδή δεν έχουμε την έμφυτη τάση να τις αψηφούμε ή επειδή είναι το καταφύγιό μας όταν μαλώνουμε με τους γονείς. Ίσως, ακόμη, επειδή αποπνέουν μεγαλύτερο κύρος και μια σοφία χρόνων. Σημασία έχει ότι η συμβουλή της γιαγιάς μας είναι σαν ένα καλό φυλαχτό κι αυτές οι 4 γυναίκες μοιράζονται μαζί μας τα δικά τους… φυλαχτά!

«Να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει!»

«Η γιαγιά μου, ακόμη και στα νιάτα της, ήταν πολύ δυναμική και δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω – ειδικά όταν ένιωθε ότι αδικείται. Με παρότρυνε, λοιπόν, από μικρή, να πιστεύω στον εαυτό μου, να μην ξεχνώ τι αξίζω και να παλεύω για τα όνειρά μου χωρίς να κάνω πίσω. Είχε ζήσει σε μια εποχή που οι ανεξάρτητες γυναίκες έβρισκαν πολλά περισσότερα εμπόδια στο διάβα τους και ήθελε να μου μεταδώσει τον πνεύμα που βοήθησε κι εκείνη να σταθεί στο ύψος της. Της χρωστάω ό,τι έχω καταφέρει και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μεταδώσω τη μαχητικότητά και το πείσμα της και στην κόρη μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!