Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Δεν θέλω άλλο να θυμώνω εύκολα με τα παιδιά!»: πώς να μην τους φωνάζουμε άδικα
[Mama365]: «Δεν θέλω άλλο να θυμώνω εύκολα με τα παιδιά!»: πώς να μην τους φωνάζουμε άδικα

[Mama365]: «Δεν θέλω άλλο να θυμώνω εύκολα με τα παιδιά!»: πώς να μην τους φωνάζουμε άδικα

Δεν υπάρχει γονιός που, κάπου κάπου, δεν χάνει την ψυχραιμία του με τα παιδιά. Υπάρχουν φορές, όμως, που αντιδράμε υπερβολικά με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχό μας και να τους φωνάζουμε πολύ. Όπως είναι φυσικό, αμέσως μετά μας τρώνε οι τύψεις και κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εξιλεωθούμε. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να μην φτάνουμε σ’αυτό το σημείο; Πώς θα διορθώσουμε την συμπεριφορά μας για να μην θυμώνουμε άδικα με τα παιδιά μας;

Παίρνουμε πολύ προσωπικά τα λάθη τους

Για κάποιο λόγο εμείς οι μαμάδες παίρνουμε πολύ προσωπικά τα λάθη των παιδιών μας-σαν να ήταν δικά μας. Οποιαδήποτε μορφή ανυπακοής, σκανταλιάς ή κακής συμπεριφοράς μεταφράζεται σε δική μας αποτυχία και αυτό μας δημιουργεί ανασφάλεια και θυμό. Θεωρούμε ότι η εικόνα που έχουν τα παιδιά στον περίγυρό μας αντανακλά το πώς είμαστε ως γονείς, ξεχνώντας όμως ότι τα παιδιά είναι…παιδιά.

Καλό είναι, λοιπόν, να μην αντιδράμε υπερβολικά στην συμπεριφορά και τις επιλογές τους. Όταν νιώθετε ότι είστε έτοιμη να χάσετε τον έλεγχο και να τους φωνάξετε, αναρωτηθείτε πρώτα τι είναι αυτό που πυροδοτεί τον θυμό σας. Αν είναι όντως σημαντικό και αν αξίζει την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιβληθείτε στον εαυτό σας και να συγκρατηθείτε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!