Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Τι δεν πρέπει να λείπει από τη σχολική τσάντα των παιδιών
[Mama365]: Τι δεν πρέπει να λείπει από τη σχολική τσάντα των παιδιών

[Mama365]: Τι δεν πρέπει να λείπει από τη σχολική τσάντα των παιδιών

Το σχολείο ξεκίνησε και το νέο καθημερινό πρόγραμμα του σπιτιού μπαίνει σιγά σιγά σε εφαρμογή. Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά κι έχουν εξοπλιστεί με όλα τα βασικά. Είναι όμως έτοιμα να αντιμετωπίσουν μόνα τους οτιδήποτε μπορεί να τους συμβεί κατά τη διάρκεια του σχολείου, όπως π.χ. η ξαφνική πείνα, ένα λερωμένο ρούχο ή ένα μικροατύχημα; Για να εξασφαλίσουμε ότι είναι, εκτός από βιβλία και τετράδια, η σχολική τους τσάντα πρέπει να περιλαμβάνει και αυτά τα πολύ σημαντικά εφόδια:

Υγιεινά σνακ για το διάλειμμα και παγουράκι με νερό

Όσο καλό πρωινό και να του έχετε ετοιμάσει, ένα παιδί δεν γίνεται να μην πεινάσει ξανά κατά τη διάρκεια της μέρας. Το κολατσιό είναι κι αυτό ένα πολύ σημαντικό γεύμα γιατί δίνει στο παιδί την επιπλέον ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στα μαθήματα και τις δραστηριότητες που απομένουν ως το μεσημέρι που θα επιστρέψει στο σπίτι για φαγητό.
Για να μην καταφύγει το παιδί σε τυποποιημένα σνακ απ’ το κυλικείο, καλό είναι να το εφοδιάσετε με πιο υγιεινές επιλογές, κάτι που να μπορεί εύκολα να τσιμπάει στα διαλείμματα. Καλές λύσεις είναι οι μπάρες δημητριακών – σπιτικές ή κάποιες από τις πολλές που κυκλοφορούν πλέον και αρέσουν στο παιδί – τα πολύσπορα κριτσίνια ή τα κριτσινοκούλουρα με σουσάμι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!