Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Ο δεκάλογος για τη σωματική και τη συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών
[Mama365]: Ο δεκάλογος για τη σωματική και τη συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών

[Mama365]: Ο δεκάλογος για τη σωματική και τη συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών

Η ασφάλεια των παιδιών είναι το πιο σημαντικό μας μέλημα! Πριν από οτιδήποτε άλλο, οφείλουμε να φροντίζουμε πρώτα για την σωματική τους ασφάλεια, κι έπειτα για τη συναισθηματική τους. Έτσι, θέτουμε γερές βάσεις για να μεγαλώσουμε υγιείς και συναισθηματικά πλήρεις ενήλικες που έχουν όλα τα εφόδια για να γίνουν ευτυχισμένοι.

Σωματική ασφάλεια

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αγγίξει το σώμα μου

«Το σώμα μου είναι δικό μου και δεν το αγγίζει κανείς χωρίς να πάρει την άδειά μου». Ένας βασικός κανόνας που πρέπει να γνωρίζουν όλα τα παιδιά και να τον εφαρμόζουν χωρίς διακρίσεις! Όπως μαθαίνουν πως δεν θα επιτρέπουν σε κάποια μακρινή θεία να τα αγκαλιάζει και να τα φιλάει χωρίς να τα ρωτήσει, έτσι στη συνέχεια, δεν θα επιτρέπουν και στους ξένους να τα αγγίζουν χωρίς την άδειά τους.

Ξέρω το όνομα και τη διεύθυνσή μου

Όταν το παιδί αρχίζει να βγαίνει από το σπίτι χωρίς τη μαμά, πηγαίνοντας, για παράδειγμα στον παιδικό σταθμό, είναι απαραίτητο να γνωρίζει το όνομα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του σπιτιού του. Έτσι, ακόμα κι συμβεί κάτι αναπάντεχο, θα μπορεί να βοηθήσει μόνο του τον εαυτό του.

Δεν πάω πουθενά χωρίς να το ξέρει η μαμά και ο μπαμπάς

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μικρών παιδιών που, μέσα στον ενθουσιασμό ή τον θυμό τους, ανοίγουν την πόρτα και φεύγουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!