Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Χρυσό Δίπλωμα για την Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας σε διεθνή διαγωνισμό!
[Mama365]: Χρυσό Δίπλωμα για την Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας σε διεθνή διαγωνισμό!

[Mama365]: Χρυσό Δίπλωμα για την Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας σε διεθνή διαγωνισμό!

H Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, η οποία λειτουργεί μόλις έναν χρόνο, κατέκτησε το Χρυσό Δίπλωμα σε Διεθνή Διαγωνισμό που περιελάμβανε 38 χορωδίες από 15 χώρες και πάνω από 1.200 χορωδούς και συνοδούς.

Μάλιστα, είναι η μοναδική παιδική Χορωδία Δημόσιου Μουσικού Σχολείου που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο!

Ο δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur το πενθήμερο 9 – 13 Οκτωβρίου διοργάνωσε τον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, όπου πήρε μέρος και η παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθήνας που λειτουργεί μόλις 3 χρόνια!

Η χορωδία δε, η οποία αποτελείται από σαράντα έξι κορίτσια, πολλά από τα οποία μόλις ξεκινούν τη μουσική, λειτουργεί μόλις έναν χρόνο! Τα υπέροχα αυτά κορίτσια ξεχώρισαν για τη πίστη, την αφοσίωση και την αγάπη για το χορωδιακό τραγούδι.

Η συγκεκριμένη διάκριση, δίνει στη χορωδία το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιονδήποτε Ευρωπαϊκό ή Διεθνή Διαγωνισμό καθώς και στην Ολυμπιάδα Χορωδιών για τα επόμενα πέντε χρόνια, αρχής γενομένης από τη Φλάνδρα του Βελγίου, τον Ιούλιο του 2020.

«Τραγουδάνε για τα όνειρα τους. Για την ύπαρξή τους», ανέφερε ο καθηγητής και εμπνευστής τους Νίκος Πρίγκας.

Τον περασμένο Απρίλιο, τραγούδησαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. «Εκεί, νιώσαμε το δέσιμο της ομάδας. Στο ταξίδι μας πιστέψαμε ότι κατακτούμε το χρυσό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!