Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: «Οι άντρες δεν κλαίνε» και 3 ακόμη λάθος μηνύματα που περνάμε στους γιούς μας
[Mama365]: «Οι άντρες δεν κλαίνε» και 3 ακόμη λάθος μηνύματα που περνάμε στους γιούς μας

[Mama365]: «Οι άντρες δεν κλαίνε» και 3 ακόμη λάθος μηνύματα που περνάμε στους γιούς μας

Είναι δύσκολη δουλειά να μεγαλώνεις παιδιά. Για την ακρίβεια, είναι μια απ’ αυτές τις δουλειές που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι την κάνει αψεγάδιαστα. Και είναι ίσως τα όνειρα, οι προσδοκίες και οι ελπίδες που τρέφουμε για τα βλαστάρια μας που μας οδηγούν καμιά φορά σε λάθη επικίνδυνα.

Η ελληνική -και όχι μόνο- κοινωνία, ενώ έχει σίγουρα απαλλαγεί από χιλιάδες μεσαιωνικές αντιλήψεις, δεν έχει καταφέρει να αποτινάξει το σύνδρομο του «άντρα του σωστού», του κυνηγού-προστάτη-πασά, που δεν ξέρει να πλύνει δυο σεντόνια και να βράσει ένα αυγό.

Πώς όμως βαραίνουμε την ψυχή των αγοριών μας ως γονείς, επιβάλλοντάς τους τέτοια πρότυπα και πιέζοντάς τα να γίνουν το «σωστό αρσενικό»;

Τα λάθος μηνύματα -αυτά που λένε στο παιδί «δεν είσαι αρκετά άντρας»- περνιούνται με συνηθισμένες, καθημερινές φράσεις και συμπεριφορές…

«Οι άντρες δεν κλαίνε»

Μέχρι και σήμερα που υποτίθεται ότι τα –τουλάχιστον τόσο προφανή- στερεότυπα έχουν καταρρεύσει, η φράση «Τι είσαι και κλαις; Κορίτσι;» ακούγεται σε παιδικές χαρές, πάρτι και σπίτια από μπαμπάδες και μαμάδες που προφανώς θεωρούν ότι το κλάμα δεν είναι μια ψυχολογική αντίδραση στη θλίψη, αλλά μια συνήθεια γένους θηλυκού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!