Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: Αυτό το δημοτικό σχολείο στα διαλείμματα παίζει Χατζιδάκι και είναι στολισμένο με Βαν Γκονγκ
[Mama365]: Αυτό το δημοτικό σχολείο στα διαλείμματα παίζει Χατζιδάκι και είναι στολισμένο με Βαν Γκονγκ

[Mama365]: Αυτό το δημοτικό σχολείο στα διαλείμματα παίζει Χατζιδάκι και είναι στολισμένο με Βαν Γκονγκ

Παιδεία δεν είναι ούτε τα διαγωνίσματα της ιστορίας, ούτε οι ασκήσεις των μαθηματικών, ούτε οι βαθμοί που απασχολούν τις γονείς.

Παιδεία είναι οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται στα παιδιά και οι γνώσεις που τα βοηθούν να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και να γαληνέψουν την ψυχή τους. Η φιλοσοφία, η λογοτεχνία, η μουσική ή η ζωγραφική, για παράδειγμα, είναι εφόδια που θα συνοδεύουν για πάντα τα παιδιά και θα συμβάλλουν στο να γίνουν πιο όμορφοι άνθρωποι!

Γι’ αυτό και στο mama365.gr ενθουσιαστήκαμε με το δημοτικό σχολείο της Αττικής που έχει επιλέξει να παίζει Χατζιδάκι στα διαλείμματα και να γεμίσει τους χώρους του με σπουδαία έργα μεγάλων ζωγράφων.

Στα διαλείμματα ακούγεται μουσική

Η πρωτοβουλία του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης να ακούγονται στα διαλείμματα μουσικά θέματα του Μάνου Χατζιδάκι, του Beethoven ή των Burger Project που διασκευάζουν παλιά ελληνικά τραγούδια, προσφέρει στους μικρούς μαθητές μια ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τέχνη και να επεκτείνουν τα ενδιαφέροντά τους.

Η μουσική στα διαλείμματα είναι διαδομένη στα σχολεία του εξωτερικού ως μία πρακτική που μειώνει το άγχος, ηρεμεί τα πνεύματα και κατευνάζει την επιθετικότητα των μαθητών.

Η μεγάλη σκακιέρα και σκαλιά με ζωγραφισμένα πλήκτρα

Μάλιστα, όπως διαβάσαμε στο επίσημο site του σχολείου, πρόσφατα τοποθετήθηκε μία μεγάλων διαστάσεων επιδαπέδια σκακιέρα για να απασχολούνται τα παιδιά στο διάλειμμα, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και το πρώτο ενδοσχολικό τουρνουά σκακιού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!