Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 8 σημάδια που δείχνουν πως το παιδί χρειάζεται όρια
[Mama365]: 8 σημάδια που δείχνουν πως το παιδί χρειάζεται όρια

[Mama365]: 8 σημάδια που δείχνουν πως το παιδί χρειάζεται όρια

Όλοι οι γονείς κάνουμε τα πάντα για να είναι τα παιδιά μας ευτυχισμένα. Κάποιες φορές, μάλιστα, κάνουμε περισσότερα κι από όσα χρειάζονται με αποτέλεσμα να μεγαλώνουμε μικρούς δυνάστες που τελικά δεν είναι ποτέ ευτυχισμένοι ή ικανοποιημένοι.

Κάποιες συμπεριφορές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και καλό είναι να τους δώσουμε αξία και σημασία, αφού δείχνουν πως δεν τους παρέχουμε τα ασφαλή όρια που χρειάζονται για να μεγαλώσουν σωστά. Το ευτυχισμένο παιδί είναι εκείνο που μπορεί να προσαρμόζεται, να κάνει φίλους, να προσπαθεί και να διαχειρίζεται ακόμα και τις αποτυχίες του.

Δεν είναι ευγενικό

Καλό είναι να μάθουμε στα παιδιά από νωρίς να ζητούν αυτό που θέλουν με ευγένεια και σεβασμό. Το ευχαριστώ και το παρακαλώ δεν είναι τυπικές φράσεις αλλά τρόπος ζωής που δείχνει ευγνωμοσύνη και καλή ανατροφή. Όταν μεγαλώνετε ένα παιδί που απλά απαιτεί και συμπεριφέρεται σαν να πρέπει όλοι να το υπηρετούν, τότε μάλλον τα όρια δεν είναι πολύ αυστηρά και χρειάζεται να τα αναπροσαρμόσετε.

Δεν συμμετέχει στις οικιακές δουλειές

Τα παιδιά δυσκολεύονται να αποθηκεύσουν τα παιχνίδια τους ή να μαζέψουν το δωμάτιό τους. Ακόμα πιο σπάνιο είναι να βοηθούν στις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, όταν τους το ζητάμε ευγενικά και εξακολουθούν να αδιαφορούν και να βρίσκουν δικαιολογίες για να τις αποφύγουν, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!