Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 8 πράγματα που θα καταλάβει κάθε μαμά που φροντίζει για… όλα!
[Mama365]: 8 πράγματα που θα καταλάβει κάθε μαμά που φροντίζει για… όλα!

[Mama365]: 8 πράγματα που θα καταλάβει κάθε μαμά που φροντίζει για… όλα!

Δεν είναι ότι έχουμε μείνει στο 1950, αλλά μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα: ακόμα και στις πιο προοδευτικές οικογένειες του 2016 η μαμά είναι κατά κανόνα ο άνθρωπος που φροντίζει για όλα. Φταίει η φύση της μητρότητας, φταίει η κοινωνική νόρμα; Είναι το «όλα περνούν από τα χέρια της μαμάς/ νοικοκυράς/ συζύγου» χαρακτηριστικό της ελληνικής οικογένειας κληρονομικό, φορεμένο απ’ τους παππούδες μας και τους παππούδες τους;

(Η φωτογραφία προέρχεται από τη σελίδα Kos og kaos )

Όπως και να ‘χει, στο μέσο σπίτι, ο άνθρωπος που φροντίζει για όλα είναι η μαμά. Ακόμα και στις περιπτώσεις οικογενειών με μπαμπάδες συμμετοχικούς και απαλλαγμένους από ανόητα, αναχρονιστικά ταμπού που απαγορεύουν στο φύλο τους να πιάσει καμιά σκούπα, τελικά αν κάποιος έχει όλες τις απαντήσεις και τις λύσεις, αυτός είναι η μαμά.
Αυτό το κείμενο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο στις μαμάδες –εμάς, τις μαμάδες μας, τις γιαγιάδες μας, τις μαμάδες στη Μελβούρνη, την Κοπεγχάγη, το Οχάιο και οπουδήποτε αλλού. Σε όλες τις μαμάδες που είναι κάτι σαν παντοδύναμοι φύλακες της μαγικής συνταγής που τους κρατάει όλους υγιείς, ταϊσμένους, οργανωμένους, καθαρούς και εν ζωή!

1. Το «Τι να πρωτοπρολάβω η έρημη, δυο χέρια έχω!» τώρα δικαιώνεται! Οι μαμάδες που φροντίζουν για όλα, έχουν -αν μη τι άλλο- κερδίσει ένα πράγμα: είναι πλέον εντελώς σίγουρες ότι οι μαμάδες τους δεν ήταν ούτε τρελές, ούτε γκρινιάρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!