Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα νήπια (και δεν σας είπε κανείς…)
[Mama365]: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα νήπια (και δεν σας είπε κανείς…)

[Mama365]: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα νήπια (και δεν σας είπε κανείς…)

Είναι μικρά, αεικίνητα, χωρίς αίσθηση του χρόνου ή του κινδύνου και πάντα έτοιμα να μας αψηφήσουν. Θέλουν να αποφασίζουν εκείνα για τον εαυτό τους, αλλά μας έχουν ανάγκη και ζητούν την παρουσία μας σχεδόν σε κάθε βήμα τους. Μας βγάζουν εκτός εαυτού τη μία στιγμή και την άλλη κάνουν κάτι τόσο χαριτωμένο που θέλουμε να το μοιραστούμε με όλον τον κόσμο. Η νηπιακή ηλικία μοιάζει με μια σκέτη τρέλα, αλλά αυτές οι 5 παραδοχές επιβεβαιώνουν ότι είναι μια τρέλα… που είναι απολύτως λογική.

Δεν έχουν την αίσθηση του χρόνου

Ως γονείς με δουλειές και υποχρεώσεις, είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε ένα πρόγραμμα και να μην αφήνουμε τα «τερατάκια» μας να το κάνουν άνω-κάτω. Τι σημαίνει όμως για ‘κείνα η κραυγή «Τώρα!» ή η φράση «φεύγουμε σε 5 λεπτά»;
Η απάντηση είναι: τίποτα το συγκεκριμένο. Στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, καθώς ο εγκέφαλος ακόμη αναπτύσσεται, τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται την έννοια του χρόνου και δεν έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν τις πράξεις ή τις επιθυμίες τους με βάση το δικό μας (ή οποιοδήποτε άλλο) χρονοδιάγραμμα.
Έτσι, εάν περάσουν τα 5 λεπτά και ρωτήσουμε το αγγελούδι μας «πότε φεύγουμε;», το πιο πιθανό είναι να παπαγαλίσει: «σε 5 λεπτά». Με λίγα λόγια, μέχρι να αποκτήσουν πλήρη αίσθηση του χρόνου – στα πρώτα χρόνια του δημοτικού – «χρόνος» είναι για τα μικρά μας μόνο το παρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!