Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 5 λόγοι που η πεθερά σου σου κάνει τη ζωή δύσκολη
[Mama365]: 5 λόγοι που η πεθερά σου σου κάνει τη ζωή δύσκολη

[Mama365]: 5 λόγοι που η πεθερά σου σου κάνει τη ζωή δύσκολη

Η όλη «φιλολογία» που αναπτύσσεται γύρω απ’ το καυτό ζήτημα «η σχέση μου με την πεθερά μου», συχνά εξυπηρετεί απλώς την ανάγκη του κόσμου για κοινά αστεία. Όχι, δεν είναι όλες οι πεθερές τέρατα βγαλμένα απευθείας απ’ την κόλαση, ούτε αυταρχικοί Κέρβεροι με γνώμη επί παντός επιστητού. Κάποιες, όμως, είναι κάπως… δύστροπες, ιδιότροπες, παρεμβατικές ή παραπονιάρες.

Πηγαίνοντας κόντρα στο αντιπεθερικό ρεύμα, αποφασίσαμε να εξετάσουμε και την άλλη όψη του νομίσματος : τι κάνει τις πεθερές -τις όσες πεθερές- να φέρονται άσχημα; Από πού πηγάζει η (φερόμενη ως) κακή συμπεριφορά;
Ακόμα κι αν δεν νιώθετε αρκετά μεγαλόψυχες και μεγαλόψυχοι, ακόμα κι αν δεν έχετε καμία διάθεση κατανόησης και συγχώρεσης, τουλάχιστον σκεφτείτε τη μεγάλη ρήση του Κινέζου στρατηγού του 5ου π.Χ. αιώνα: «Μάθε τον εχθρό σου».
Τα εγγόνια τους είναι δυο φορές παιδιά τους
O λαός το λέει κι εμείς έχουμε μάθει να το ακούμε βερεσέ, αλλά είναι μεγάλη αλήθεια: οι παππούδες είναι γονείς που είδαν τα παιδιά τους να σταματούν να τους χρειάζονται κι ενώ μεγάλωναν και ένιωθαν όλο και περισσότερο (ενδεχομένως) να περιθωριοποιούνται, απέκτησαν και πάλι ενεργό ρόλο φροντίζοντας καινούρια παιδιά.
Μεγάλο μέρος των διαφωνιών μεταξύ ζευγαριών και πεθερικών είναι το ζήτημα της ανατροφής των παιδιών: ο καθένας έχει κι από μία γνώμη, γίνονται εκπτώσεις σε ζητήματα ασφάλειας και διατροφής και οι παιδαγωγικές αρχές μπορεί είναι εντελώς διαφορετικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!