Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 5 λάθη που κάνουμε όταν δίνουμε στα παιδιά «εντολές»
[Mama365]: 5 λάθη που κάνουμε όταν δίνουμε στα παιδιά «εντολές»

[Mama365]: 5 λάθη που κάνουμε όταν δίνουμε στα παιδιά «εντολές»

Είναι αμέτρητες οι φορές που μέσα στη μέρα θα χρειαστεί να ζητήσεις κάτι απ’ το παιδί –να δώσεις κάποια οδηγία ή «εντολή». Είναι επίσης αμέτρητες οι φορές που το παιδί, ανακαλύπτοντας ενδεχομένως τα όριά του, θα πει «Σε λίγο» ή –σε πιο… σκληροπυρηνικές περιπτώσεις- δεν θα ασχοληθεί καν, βάζοντας σε λειτουργία την υπερδύναμη που λέγεται «επιλεκτική ακοή».

Το έχουμε ξαναπεί, γιατί το πιστεύουμε ακράδαντα: τα παιδιά δεν είναι ρομπότ. Δεν είναι, λοιπόν, λογικό να θεωρούμε ότι θα συμπεριφέρονται όπως ο φαντάρος στον διοικητή του. Θα πουν «όχι», θα αντισταθούν και θα επαναστατήσουν, εύλογα ή μη –και θα είναι απόλυτα υγιές.
Τι κάνεις, όμως, όταν η κατάσταση ξεφεύγει απ’ το όριο του φυσιολογικού και το παιδί αρνείται συστηματικά να «υπακούσει» τις «εντολές» σου; Πριν κάνεις μόνη σου τη δουλειά που του ανέθεσες και πριν αρχίσεις τις φωνές που δεν οδηγούν πουθενά, πρέπει να σκεφτείς μήπως είναι η δική σου συμπεριφορά που οδηγεί το παιδί στην αδιαφορία. Μήπως κάνετε λάθη όπως…
Βομβαρδίζετε τα παιδιά με εντολές
Ίσως δίνετε δεκάδες οδηγίες και εντολές καθημερινά στο παιδί: «Βάλε παντόφλες», «Κάνε πιο γρήγορα», «Σταμάτα να φωνάζεις», «Μάζεψε τα παιχνίδια σου» κ.λπ. Ειδικά αν το παιδί έχει συχνά απείθαρχη συμπεριφορά, είναι αρκετά πιθανό να λαμβάνει περισσότερες εντολές απ’ το μέσο παιδί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!