Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 5 αξίες που κάθε γονιός πρέπει να μάθει στα παιδιά του
[Mama365]: 5 αξίες που κάθε γονιός πρέπει να μάθει στα παιδιά του

[Mama365]: 5 αξίες που κάθε γονιός πρέπει να μάθει στα παιδιά του

Τα παιδιά ακολουθούν το παράδειγμά μας, μαθαίνουν από τις αποφάσεις μας, τα σωστά και τα λάθη μας. Ως γονείς, έχουμε την «εξουσία» αλλά και την υποχρέωση να τα μεγαλώσουμε έτσι, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, δεν προσπαθούν να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις τους και σκέφτονται τον συνάνθρωπό τους.

Αυτές τις αρχές πρέπει να τους μεταλαμπαδεύσουμε από τώρα, ακόμα και με τα πιο απλά παραδείγματα, για να μάθουν να τις ακολουθούν όταν πια δεν θα είναι κοντά μας.

1. Το αίσθημα του σεβασμού
Αν ρωτήσετε έναν παιδαγωγό, θα σας πει ότι ο σεβασμός είναι ένα από τα πρώτα μαθήματα που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας, από μικρή ακόμα ηλικία. Οι καλοί τρόποι, η ευγένεια, το να ακούς τους γονείς σου και το να μην ξεχωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το φύλο ή την καταγωγή τους είναι μερικά μόνο μαθήματα σεβασμού που ένα παιδί πρέπει να έχει διδαχθεί τουλάχιστον μέχρι να πάει στο σχολείο.

Πώς να τον διδάξετε στα παιδιά: ο σεβασμός όπως κι όλες οι αξίες είναι ένας δρόμος… διπλής κατεύθυνσης. Γι’ αυτό, έχει σημασία να του διδάξετε πως, ακόμα και όταν διαφωνείτε ή σας μιλά άσχημα, προσπαθείτε πάντα να βρείτε τη μέση οδό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!