Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 4 καθημερινά προβλήματα γονέων (και πώς να τα λύσετε)
[Mama365]: 4 καθημερινά προβλήματα γονέων (και πώς να τα λύσετε)

[Mama365]: 4 καθημερινά προβλήματα γονέων (και πώς να τα λύσετε)

Κανείς που έχει παιδιά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η ζωή του είναι ένας ατελείωτος Κήπος της Εδέμ. Τα παιδιά –εκτός από απεριόριστη αγάπη και χαμόγελα- φέρνουν και προβλήματα, άλλοτε πρακτικά κι άλλοτε συναισθηματικά, για τα οποία ο γονιός-αγωνιστής οφείλει να βρει λύσεις αποτελεσματικές και άμεσες.

Από τις δεκάδες κακοτυχίες και τα αναρίθμητα μικρά βασανάκια που μπορεί να προκύψουν καθημερινά αν μεγαλώνεις μικρό παιδί, εμείς ξεχωρίσαμε τέσσερα προβλήματα που όλους μας ενώνουν και σας προτείνουμε λύσεις δοκιμασμένες από (συμπάσχοντες) γονείς.

Πρόβλημα #1: Ξεσπάσματα θυμού

Ειδικά τα παιδιά ηλικίας έως τριών ετών είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε εκρηκτικά ξεσπάσματα οργής ή λύπης με αφορμές που σε οποιονδήποτε ενήλικα φαίνονται τουλάχιστον ασήμαντες. Είτε πρόκειται για την αναμενόμενη έκρηξη ανασφάλειας ή θυμού αυτής της ηλικίας (baby tantrums ), είτε για την απλή, παμπάλαια συμπεριφορά κλασικής αντιδραστικότητας, όλοι οι γονείς αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά μια μικρή ή μεγάλη κρίση του παιδιού, σχεδόν υστερική, εντός κι εκτός της ασφάλειας του σπιτιού.

Η λύση: Είναι δεδομένο πως κάθε παιδί και κάθε περίσταση διαφέρουν, ωστόσο κάποια από τις παρακάτω πρακτικές λύσεις –σε συνδυασμό με άφθονη υπομονή- θα σας φανεί χρήσιμη:
-Αντιδράστε νωρίς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!