Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 3 βάσανα του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη και πώς αντιμετωπίζονται
[Mama365]: 3 βάσανα του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη και πώς αντιμετωπίζονται

[Mama365]: 3 βάσανα του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη και πώς αντιμετωπίζονται

Κατά την εγκυμοσύνη, το γυναικείο δέρμα περνά από σαράντα κύματα, αφού ταλαιπωρείται από διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες και παρουσιάζει μεταβολές που, κάποιες φορές, μπορεί ν’ αποδειχθούν ακόμη και μόνιμες. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προσέχουμε το σώμα και το δέρμα μας, ενεργώντας προληπτικά και προβαίνοντας στις κατάλληλες ενέργειες αντιμετώπισης.

Πανάδες

Οι πανάδες (ή μέλασμα) είναι δερματικές δυσχρωμίες που εμφανίζονται κατά τόπους στο δέρμα της εγκύου, το οποίο γίνεται πιο σκουρόχρωμο σε ορισμένα σημεία. Παρατηρούνται κυρίως στην περιοχή του προσώπου – στο μέτωπο, τα μάγουλα και τα σημεία πάνω απ’ τα χείλη, γύρω απ’ τη μύτη ή κατά μήκος του σαγονιού και οφείλονται στην ραγδαία αύξηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης.

Οι πανάδες της εγκυμοσύνης υποχωρούν συνήθως λίγους μήνες μετά τον τοκετό και το δέρμα ανακτά – τις περισσότερες φορές – την προηγούμενη χροιά του. Κατά την εγκυμοσύνη, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε την εμφάνισή τους είναι να προστατευόμαστε απ’ τον ήλιο, όχι μόνο με το κατάλληλο αντηλιακό, αλλά και με σωστή κάλυψη και περιορισμένη έκθεση.

Ραγάδες

Οι ραγάδες είναι ουλές (ή ραβδώσεις) οι οποίες εμφανίζονται σταδιακά στο δέρμα της εγκύου από τον 5ο μήνα και μετά – κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς και πιθανώς στους γλουτούς, τους μηρούς και το στήθος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!