Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 10 vintage κοριτσίστικα ονόματα που ξαναγύρισαν στη μόδα
[Mama365]: 10 vintage κοριτσίστικα ονόματα που ξαναγύρισαν στη μόδα

[Mama365]: 10 vintage κοριτσίστικα ονόματα που ξαναγύρισαν στη μόδα

Καθώς περνούν τα χρόνια τείνουμε να εκτιμάμε περισσότερο οτιδήποτε αποπνέει τον αέρα του παρελθόντος – από vintage ρούχα, έπιπλα, μέχρι και ονόματα. Πριν μερικά χρόνια το όνομα «Βιργινία» για παράδειγμα, θεωρούταν αντικέ και παλιομοδίτικο. Τώρα, όμως, διαθέτει μια ρετρό αίγλη που είναι δύσκολο να μην σου αρέσει. Για αυτόν τον λόγο συγκεντρώσαμε 10 vintage κοριτσίστικα ονόματα που όχι μόνο αγαπήσαμε, αλλά επανήλθαν ξανά στο προσκήνιο.

Αμαλία: Το όνομα αυτό έχει γερμανική προέλευση και η ρίζα του amal σημαίνει δραστήριος, ενεργός. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα την περίοδο που ο βασιλιάς Όθωνας της Ελλάδας παντρεύτηκε τη δούκισσα Αμαλία. Γιορτάζεται στις 10 Ιουλίου και από εκεί βγαίνουν όμορφα υποκοριστικά όπως το Άλια και παραλλαγές όπως το Αμέλια.
Ασημίνα: Όπως και να το κάνουμε αυτό το όνομα αποπνέει μια κομψότητα καθώς στο μυαλό μας συνδυάζεται με το ασήμι. Ένα πανέμορφο υποκοριστικό του είναι το Μίνα.
Βενετία: Aυτό το όνομα το συμπαθούμε πολύ, αφενός για τον αυτονόητο συνειρμό στην υπέροχη πόλη της Ιταλίας και αφετέρου γιατί ακούγεται πολύ αριστοκρατικό και χαρούμενο. Με βάση το ελληνικό εορτολόγιο, το όνομα Βενετία δεν γιορτάζει. Μην αφήσετε όμως να σας επηρεάσει αυτό, καθώς, όπως όλα τα ονόματα χωρίς γιορτή, γιορτάζεται των Αγίων Πάντων.
Βερονίκη: Πρόκειται για Μακεδονική λέξη, η οποία προέρχεται από την Αττική λέξη Φερενίκη, αυτή δηλαδή που φέρει την νίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!