Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [Mama365]: 10 σημάδια που δείχνουν πως έχετε επιλόχειο κατάθλιψη
[Mama365]: 10 σημάδια που δείχνουν πως έχετε επιλόχειο κατάθλιψη

[Mama365]: 10 σημάδια που δείχνουν πως έχετε επιλόχειο κατάθλιψη

Κυοφορείς 9 μήνες το παιδί σου. Περιμένεις πώς και πώς την ημέρα που θα το κρατήσεις στην αγκαλιά σου, αλλά μόλις επιτέλους φτάνει εκείνη η στιγμή δεν νιώθεις όπως θα περίμενες – ή μάλλον όπως θα «έπρεπε» να νιώθεις.
Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι μια σοβαρή ψυχική νόσος που ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό γυναικών. Καθότι όμως μέχρι και σήμερα αποτελεί ταμπού, πολλές μαμάδες δεν δέχονται να ζητήσουν βοήθεια με αποτέλεσμα η ζωή τους να τίθεται σε κίνδυνο.
Υπάρχουν κάποια σημάδια για να την αναγνωρίσετε έγκαιρα, ώστε να την καταπολεμήσετε.

Ανησυχείς συνεχώς ότι δεν είσαι καλή μητέρα

«Είμαι καλή μαμά;» ή «το κάνω σωστά;»: αυτές είναι οι πιο συχνές σκέψεις που κάνουμε όλες οι μαμάδες, ακόμη και όταν το παιδί μας φτάσει 18 χρονών! Είναι φυσιολογικό – ειδικά όταν είσαι νέα μαμά και δεν έχεις βρει ακόμα τους ρυθμούς σου. Αν όμως όλα αυτά συνοδεύονται από κλάματα, ξεσπάσματα και ένα αίσθημα ακατανόητης θλίψης, ίσως αυτό να είναι ένα πρώιμο σημάδι επιλόχειου κατάθλιψης.

Έχεις «κλειστεί» στον εαυτό σου

Μια γυναίκα που υποφέρει από επιλόχειο κατάθλιψη είναι πολύ πιθανό να αποξενωθεί από τον περίγυρό της, ακόμα και από τα αγαπημένα της πρόσωπα. Νιώθει ότι κανείς δεν την καταλαβαίνει, φοβάται ότι ο κόσμος θα την κακοχαρακτηρίσει ως ανεπαρκή στον νέο της ρόλο, γι’ αυτό και προτιμάει να κλειστεί στον εαυτό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: MAMA365

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!