Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Lifo]: Ο Ζούκερμπεργκ κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο: Ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις
[Lifo]: Ο Ζούκερμπεργκ κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο: Ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις

[Lifo]: Ο Ζούκερμπεργκ κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο: Ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν έδωσε ουσιαστικές απαντήσεις

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ απολογήθηκε σήμερα στους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, για το πρόσφατο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών.

Υπενθυμίζεται πως η εταιρία πολιτικών συμβουλών Cambridge Analytica κατόρθωσε να αποσπάσει δεδομένα 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook -εκ των οποίων 2,7 εκατομμύρια προέρχονται από την ΕΕ- χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ο Ζούκερμπεργκ συμφώνησε να συναντηθεί με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά τους για την υπόθεση.

Όπως είπε, το Facebook δεν έκανε αρκετά για να αποτρέψει την κατάχρηση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης και τόνισε ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι «σημαντικό και αναπόφευκτο».

«Έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν κάναμε αρκετά για να αποτρέψουμε τα εργαλεία που δημιουργήσαμε από το να χρησιμοποιηθούν με επιζήμιο τρόπο», δήλωσε στον εναρκτήριο λόγο του.

«Είτε είναι ψευδείς ειδήσεις, είτε ξένη ανάμιξη σε εκλογές ή προγραμματιστές που κάνουν κατάχρηση των πληροφοριών των χρηστών, δεν είχαμε μια αρκετά ευρεία επίβλεψη των ευθυνών μας. Αυτό ήταν ένα λάθος και ζητώ συγγνώμη», σημείωσε.

Καθισμένος σε ένα στρογγυλό τραπέζι με τους ευρωβουλευτές, ο Ζούκερμπεργκ επανέλαβε την συγγνώμη που είχε ζητήσει τον περασμένο μήνα στους Αμερικανούς βουλευτές στο Κογκρέσο.

Εντούτοις, τα ερωτηματικά παραμένουν για το πώς το Facebook επέτρεψε να συμβεί αυτή η διαρροή και κατά πόσον κάνει αρκετά για να αποτρέψει την επανάληψή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!