Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ζανζιβάρη: Διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων με 20 συλλήψεις και σκληρές δηλώσεις από την κυβέρνηση
[Lifo]: Ζανζιβάρη: Διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων με 20 συλλήψεις και σκληρές δηλώσεις από την κυβέρνηση

[Lifo]: Ζανζιβάρη: Διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων με 20 συλλήψεις και σκληρές δηλώσεις από την κυβέρνηση

Οι αρχές συνέλαβαν άντρες και γυναίκες απλά επειδή υπήρχε υποψία για ομοφυλοφιλία

Η αστυνομία στο ημι-αυτόνομο νησί της Ζανζιβάρης της Τανζανίας συνέλαβε 20 άτομα που κρίθηκαν ύποπτα για ομοφυλοφιλία, ανακοίνωσαν οι αρχές το Σάββατο σχετικά με το πιο πρόσφατο περιστατικό καταστολής της ομοφυλοφιλικής κοινότητας.

«Ναι, τους έχουμε συλλάβει επειδή υποψιαζόμαστε ότι εμπλέκονται με την ομοφυλοφιλία στη Ζανζιβάρη, η οποία είναι παράνομη και είναι αντίθετη με το νόμο της χώρας», ανακοίνωσε η αστυνομία και στη συνέχεια δεσμεύτηκε πως θα εντείνει την επαγρύπνησή εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Οκτώ άνδρες και 12 γυναίκες συνελήφθησαν σε ένα ξενοδοχείο όπου παρακολουθούσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από μια ΜΚΟ που εργάζεται σε  προγράμματα για το HIV.

Η κυβέρνηση της Τανζανίας ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα καταστείλει τα ιδιωτικά κέντρα υγείας που παρέχουν υπηρεσίες σχετιζόμενες με το AIDS, για τις οποίες ο υπουργός Υγείας Ummy Mwalimu δήλωσε ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία.

Το ομοφυλοφιλικό σεξ μεταξύ των ανδρών τιμωρείται αυστηρά στην Τανζανία. Οι συλληφθέντες ενδέχεται να καταδικαστούν ακόμη και με φυλάκιση 30 ετών. Ωστόσο, δεν υπάρχει απαγόρευση για το γυναικείο φύλο και το λεσβιακό σεξ.

Μέχρι πρόσφατα, η ομοφυλοφιλική κοινότητα στην Τανζανία δεν είχε δεχτεί περιστατικά διακρίσεων που παρατηρούνται σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η γειτονική Ουγκάντα. Οι πολιτικοί αγνοούσαν σε μεγάλο βαθμό την ομοφυλοφιλική κοινότητα μέχρι την πρόσφατη άνοδο της κυβέρνησης με ατζέντα κατά των γκέι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!