Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: YΠΕΞ Ιταλίας: Η Κομισιόν είναι άκαμπτη για το χρέος, αλλά επιεικής με τους λαϊκιστές των τειχών
[Lifo]: YΠΕΞ Ιταλίας: Η Κομισιόν είναι άκαμπτη για το χρέος, αλλά επιεικής με τους λαϊκιστές των τειχών

[Lifo]: YΠΕΞ Ιταλίας: Η Κομισιόν είναι άκαμπτη για το χρέος, αλλά επιεικής με τους λαϊκιστές των τειχών

«Η Ε.Ε. βλάπτει την οικονομία της χώρας μου»

O Iταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι επέκρινε τη συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο προσφυγικό διότι η Ιταλία είναι αναγκασμένη να δέχεται όλους τους πρόσφυγες, στηλιτεύει όμως την Ιταλία για το χρέος ενισχύοντας έτσι τους λαϊκιστές, ενώ επιτρέπει στους ανατολικοευρωπαίους να χτίζουν φράκτες, σε συνέντευξή του στην Welt.

O Ιταλός υπουργός κατηγορεί την Ε.Ε. για ανέντιμη στάση στην προσφυγική πολιτική: “Οι Βρυξέλλες είναι σκληρές με την Ιταλία αλλά επιεικείς με την Ανατολική Ευρώπη”, είπε χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα. “Η Ιταλία δεν θα αποδεχτεί ποτέ μια Ευρώπη, η οποία αποδεικνύεται άκαμπτη για μερικά δεκαδικά ψηφία στον προϋπολογισμό της αλλά είναι ανεκτική με εκείνους, οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν κοινές αποφάσεις”. Συγκεκριμένα o Τζεντιλόνι κατηγορεί την Ε.Ε. επειδή “δεν τιμωρεί τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και εγκαταλείπουν την Ιταλία, η οποία περιβάλλεται από τη Μεσόγειο, μόνη”.

“Τι προτείνουν δηλαδή οι ειδικοί του χτισίματος τειχών; Ισως να αφήσουμε να πνιγούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη θάλασσα; Οι πρόσφυγες σώζονται μεν σήμερα από γερμανικά, ολλανδικά και γαλλικά πλοία αλλά καταλήγουν όλοι στη Σικελία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄άπειρον “, τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!