Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Yeni Safak: Η Τουρκία έχει εναλλακτικές για το εμπάργκο όπλων και πυρομαχικών
[Lifo]: Yeni Safak: Η Τουρκία έχει εναλλακτικές για το εμπάργκο όπλων και πυρομαχικών

[Lifo]: Yeni Safak: Η Τουρκία έχει εναλλακτικές για το εμπάργκο όπλων και πυρομαχικών

Εναλλακτικές για το εμπάργκο όπλων και πυρομαχικών έχει η Τουρκία σύμφωνα με άρθρο σε τουρκική εφημερίδα

Ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές για το εμπάργκο όπλων και πυρομαχικών από χώρες της Ευρώπης, υποστηρίζει άρθρο που δημοσιεύει η Yeni Safak.

Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει το 90% του οπλισμού που χρησιμοποιείται στην επιχείρηση είναι εγχώριας παραγωγής ενώ για εξαρτήματα και πυρομαχικά υποστηρίζουν ότι υπάρχει η νότια Κορέα, η Ταϊβάν και η Κίνα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τηνYeni Safak, τουρκική πηγή την οποία δεν κατονομάζει αναφέρει ότι «το 90% του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” στη Συρία είναι εγχώριας κατασκευής, ωστόσο τα υποσυστήματα εισάγονται». «Αν δεν μας τα δώσουν τότε θα υπάρξει πρόβλημα σε κάποιο βαθμό, αλλά η τουρκική βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να το διευθετήσει αυτό σύντομα. Αν υπάρξει πρόβλημα θα αναζητηθούν άλλες εναλλακτικές», ανέφερε ή ίδια πηγή.

Αναφέρει ακόμη ότι «άλλωστε, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, είχε ξεκινήσει ένα κεκαλυμμένο εμπάργκο», αναφέροντας πως, όχι μόνο δεν τους πουλούσαν κάποια συστήματα αλλά και λογισμικό. «Η Σουηδία, για παράδειγμα, λέει “αποφάσισα αν επιβάλω εμπάργκο” αλλά έτσι κι αλλιώς εδώ και καιρό εφαρμόζει εμπάργκο. Εμείς, τα εξαρτήματα που παίρναμε από τη Σουηδία, τα κατασκευάζουμε πλέον στην Τουρκία», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!