Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου – Έχουν εγκριθεί πάνω από 94.000
[Lifo]: Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου – Έχουν εγκριθεί πάνω από 94.000

[Lifo]: Ξεπέρασαν τις 230.000 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου – Έχουν εγκριθεί πάνω από 94.000

Η πλειοψηφία των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου κατατέθηκαν ηλεκτρονικά

Περίπου 230.000 αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου έχουν κατατεθεί και ήδη έχουν εγκριθεί πάνω από 94.000, σύμφωνα με το αρμόδειο υπουργείο.

Οι αιτήσεις κατατέθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 13 Μαρτίου που άρχισε να λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε πως «στόχος μας είναι περίπου 260.000 νοικοκυριά. Να υπολογίζετε ότι το πρόγραμμα καλύπτει 600.000 – 650.000 ανθρώπους» και πρόσθεσε πως το ποσοστό των μη εγκεκριμένων αιτήσεων είναι κάτω από το 7%.

«Το επίδομα ενοικίου είναι από τα προγράμματα που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα. Είχαμε κάθε πρόθεση ξεκινώντας ήδη από το 2015 να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία ή σε επισφάλεια στέγης.

Εκείνο που καταφέραμε με τα άμεσα μέτρα της αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ήταν να καλύψουμε κάποιους ανθρώπους. Έπρεπε να το σχεδιάσουμε πάλι. Να δούμε τους προϋπολογισμούς και τις δυνατότητες» είπε ο κ. Καρέλλας.

Συμπλήρωσε επίσης, ότι το 97% των αιτήσεων συμπληρώθηκαν ηλεκτρονικά, μέσω του www.epidomastegasis.gr καθώς υπάρχει η δυνατότητα και μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας.

«Οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν ηλεκτρονικά, γεγονός που σημαίνει ότι είτε έχουν εξοικειωθεί οι άνθρωποι είτε έχουν αποκτήσει περισσότερη εμπιστοσύνη στα προγράμματα και τις πλατφόρμες», τόνισε ο γενικός γραμματέας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!