Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Lifo]: Ξεκινούν οι ευρωεκλογές: Ποιες χώρες ψηφίζουν σήμερα – Γιατί είναι κρίσιμη η αναμέτρηση
[Lifo]: Ξεκινούν οι ευρωεκλογές: Ποιες χώρες ψηφίζουν σήμερα – Γιατί είναι κρίσιμη η αναμέτρηση

[Lifo]: Ξεκινούν οι ευρωεκλογές: Ποιες χώρες ψηφίζουν σήμερα – Γιατί είναι κρίσιμη η αναμέτρηση

Οι Ευρωπαίοι καλούνται από σήμερα Πέμπτη ως και την Κυριακή στις κάλπες,

Οι ευρωεκλογές 2019 ξεκίνησαν και Ευρωπαίοι καλούνται από σήμερα Πέμπτη ως και την Κυριακή στις κάλπες, σε μια τετραήμερη εκλογική διαδικασία από την οποία θα αναδειχθούν τα μέλη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η αναμέτρηση αυτή δεν θα καθορίσει απλώς και μόνο την πολιτική των Βρυξελλών την επόμενη πενταετία, αλλά πιθανόν το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του οράματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ψηφίζουν σήμερα στις 23 Μάιου , η Ιρλανδία την Παρασκευή στις 24 και η Λετονία, η Μάλτα και η Σλοβακία στις 25. Η Τσεχία στις 24 και 25. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν όταν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και στην τελευταία χώρα.

Στις 26 Μαΐου θα ψηφίσουν οι άλλες χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία.

Ως και την Κυριακή καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 400 εκατομμύρια ψηφοφόροι στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στον κόσμο. Τα επίσημα αποτελέσματα δεν θα ανακοινωθούν πριν κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες την Κυριακή.

Oι «πιο σημαντικές» ευρωεκλογές της τελευταίας 40ετίας

Το 2014, εθνικιστικές παρατάξεις εχθρικές έναντι της ΕΕ διπλασίασαν τις έδρες τους στο ΕΚ. Κυριάρχησαν στη Βρετανία και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του δημοψηφίσματος του 2016 που οδήγησε στην αποχώρηση ένα από τα μεγαλύτερα κράτη-μέλη της Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!