Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ξεκινά ο «πόλεμος» για τα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη
[Lifo]: Ξεκινά ο «πόλεμος» για τα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη

[Lifo]: Ξεκινά ο «πόλεμος» για τα τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη

«Θα είμαστε ανυποχώρητοι. Ο δημόσιος χώρος είναι για τους πεζούς, οι επαγγελματίες να μην τα απλώνουν όπου να ‘ναι», λέει ο Γιάννης Μπουτάρης

Εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εντατικοί έλεγχοι για τις παραβάσεις στα τραπεζοκαθίσματα που έχουν αναπτύξει παράνομα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Με την άμεση εφαρμογή του νέου νόμου (4483/17) θα επιδιωχθεί από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου για τους πεζούς και η συμμόρφωση των παραβατούντων καταστηματαρχών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, το βάρος των ελέγχων θα πέσει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, εκεί όπου αρκετά καταστήματα αναπτύσσουν παράνομα τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε τους επιχειρηματίες των καταστημάτων να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου. «Θα είμαστε ανυποχώρητοι» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «ο δημόσιος χώρος είναι για τους πεζούς» και πως οι επαγγελματίες δεν θα πρέπει «να απλώνουν όπου να ‘ναι τραπεζοκαθίσματα».

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, από την πλευρά της υπογράμμισε πως «οι έλεγχοι θα διεξάγονται συστηματικά. Θα ξεκινήσουν από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!