Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Lifo]: Ξεκινά η ανέλκυση του Μιράζ από το βυθό – Πώς θα γίνει η επιχείρηση και πόσο θα κοστίσει
[Lifo]: Ξεκινά η ανέλκυση του Μιράζ από το βυθό – Πώς θα γίνει η επιχείρηση και πόσο θα κοστίσει

[Lifo]: Ξεκινά η ανέλκυση του Μιράζ από το βυθό – Πώς θα γίνει η επιχείρηση και πόσο θα κοστίσει

Σκάφος του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. θα αποπλεύσει τις επόμενες ώρες, με τελικό προορισμό την θαλάσσια περιοχή της Σκύρου και το σημείο που έπεσε το Μιράζ 2000-5 εκεί όπου βρήκε τον θάνατο ο Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ekriti.gr, απόψε καθορίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες της επιχείρησης του σκάφους που ανήκει στο δυναμικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών καθώς η Πολεμική Αεροπορία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα επιχειρήσει να «πάρει απαντήσεις» για τα αίτια που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση κρίνεται ως σημαντική από τα μέλη της επιτροπής διερεύνησης που έχει συσταθεί από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, προκειμένου οι Αξιωματικοί της ΠΑ να έχουν στα χέρια τους κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Υπενθυμίζεται πως το μεγαλύτερο τμήμα του αεροσκάφους βρίσκεται σε βάθος 800 μέτρων ενώ τμήματά του έχουν εξααπλωθεί»σε μια ακτίνα που υπολογίζεται στα 400 μέτρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και σε αυτή την αποστολή, οι ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. θα χρησιμοποιήσουν τα ηχοβολιστικά και τα τηλεχειριζόμενα οχήματα που διαθέτουν προκειμένου να φτάσουν στο μαχητικό, να το καταγράψουν και στη συνέχεια – αν είναι εφικτό – να το ανελκύσουν.

Οι δυσκολίες είναι δεδομένες, ωστόσο το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό του σκάφους εγγυάται ουσιαστικά το ίδιο το αποτέλεσμα, το οποίο είναι και ένα μεγάλο «στοίχημα» για όλους τους συμμετέχοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!