Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Βρυξέλλες: Παγώνουν 120 δόσεις και νόμο Κατσέλη οι πιστωτές
[Lifo]: Βρυξέλλες: Παγώνουν 120 δόσεις και νόμο Κατσέλη οι πιστωτές

[Lifo]: Βρυξέλλες: Παγώνουν 120 δόσεις και νόμο Κατσέλη οι πιστωτές

Απρόθυμοι οι δανειστές για τις 120 δόσεις και νόμο Κατσέλη.

Απρόθυμοι είναι οι δανειστές στο να δώσουν πράσινο φως στη ρύθμιση των 120 δόσεων για συνταξιούχους, άνεργους και μισθωτούς όσο και στο νόμο Κατσέλη.

Δεν φαίνεται να πείθονται οι δανειστές έπειτα από τέσσερα 24ωρα συζητήσεων αντιπαραθέτοντας ακόμα περισσότερους πλειστηριασμούς και είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών.

Ευρωπαϊκές πηγές που επικαλούνται τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζουν τα έσοδα θεωρούν ότι δεν προκύπτει η ανάγκη για κάποια έκτακτη ρύθμιση. Ενδεικτικό της βελτιωμένης εικόνας είναι το γεγονός ότι το πρώτο 8μηνο του έτους έχουν εισπραχθεί περίπου 4 δις. ευρώ από ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει τους μικροοφειλέτες αντιμέτωπους με το φάσμα της κατάσχεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν, σε περίπτωση που οι θεσμοί δεν υποχωρήσουν από τις παρούσες θέσεις τους μέχρι το προσεχές Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

Η νέα έκτακτη ρύθμιση που έχει εκπονηθεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και είχε πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προέβλεπε την ένταξη μισθωτών, συνταξιούχων και επαγγελματιών που είχαν αποκλειστεί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού.

Ο μηχανισμός αυτός θα λειτουργούσε στα πρότυπα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο αριθμός των δόσεων θα διαμορφωνόταν ανάλογα με το ύψος της οφειλής του οφειλέτη με τον αριθμό των δόσεων να διαμορφώνεται στις 120.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!