Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: Βρυξέλλες: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα, αλλά δεν μπορεί να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα
[Lifo]: Βρυξέλλες: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα, αλλά δεν μπορεί να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα

[Lifo]: Βρυξέλλες: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα, αλλά δεν μπορεί να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, για το κοινωνικό μέρισμα, ο οποίος είπε πως θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε ένα εκατομμύριο πολίτες, οι Βρυξέλλες εκφράζουν τη διαφωνία τους για τον τρόπο αξιοποίησης του πλεονάσματος που μπορεί να προκύψει το 2017.

Ειδικότερα, οι Βρυξέλλες στέλνουν το μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα, αλλά αν έχει υπεραπόδοση καλό είναι να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες, οι οποίες ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, αντί να δώσει κοινωνικό μέρισμα.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν συγκεκριμένα πως οι περσινοί χειρισμοί, όταν ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει και τελικά μοιράσει ένα μπόνους 500 ευρώ σε συνταξιούχους δεν πρέπει να επαναληφθούν. Τονίζουν πως σε περίπτωση που υπάρξει υπερπλεόνασμα, θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δηλαδή να αποδοθεί σε πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε κοινωνικές πολιτικές και αναπτυξιακά μέτρα και όχι σε μπόνους συντάξεων, καθώς κάτι τέτοιο θα υπονόμευε προηγούμενες μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται πως τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιστρέφουν στην Αθήνα την Τετάρτη, ενώ οι επικεφαλής τη Δευτέρα, προκειμένου να εξετάσουν κατά πόσο ο προϋπολογισμός του 2018 θα πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες των Βρυξελλών εκφράζουν αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα του ESM και να ανακτήσει σταδιακά την πρόσβασή της στις αγορές με λογικά επιτόκια. Σημείο κλειδί για να κλείσει με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα ως τις 20 Αυγούστου 2018, είναι όπως εξηγούσαν οι ίδιοι παράγοντες, η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!