Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: «Να βουλώσει το στόμα του ο αρχιτέκτονας της Παναγίας των Παρισίων»
[Lifo]: «Να βουλώσει το στόμα του ο αρχιτέκτονας της Παναγίας των Παρισίων»

[Lifo]: «Να βουλώσει το στόμα του ο αρχιτέκτονας της Παναγίας των Παρισίων»

Κόντρα και διαφωνίες πριν ακόμη αρχίσει η επιχείρηση αναστήλωσης της Παναγίας των Παρισίων

Ο στρατηγός που επιβλέπει την αναστήλωση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων δήλωσε ότι ο αρχιτέκτονας του κτιρίου θα πρέπει να «βουλώσει το στόμα του».

Ο στρατηγός Jean-Louis Georgelin και ο αρχιτέκτονας Philippe Villeneuve είναι πρωταγωνιστές στη νέα κόντρα, καθώς διαφωνούν σχετικά με το αν το νέο κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού πρέπει να είναι μοντέρνο ή μεσαιωνικό.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διόρισε τον Georgelin να διευθύνει το έργο, έχει ορίσει μια πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση του τεράστιου έργου αποκατάστασης. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι αυτός ο στόχος μπορεί να είναι υπερβολικά φιλόδοξος και ο Villeneuve είπε στο παρελθόν ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να επιτευχθεί είναι αν το τμήμα που κατέρρευσε είναι ένα αντίγραφο εκείνου που κάηκε.

Όμως ο πρόεδρος Μακρόν και ο στρατηγός Georgelin πιστεύουν ότι το νέο κωδωνοστάσιο της Παναγίας των Παρισίων,θα πρέπει να είναι σύγχρονο. Η άγρια κόντρα ξέσπασε σε δημόσια συνεδρίαση της επιτροπής πολιτιστικών υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, σχετικά με τη σχεδίαση.

«Όσο για τον επικεφαλής αρχιτέκτονα, έχω ήδη εξηγήσει ότι θα πρέπει να βουλώσει το στόμα του», ανέφερε ο στρατηγός και προκάλεσε αίσθηση, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!