Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Lifo]: Βουλή: «Ναι» στο ν/σ για μείωση ΕΝΦΙΑ & 120 δόσεις από την Επιτροπή Οικονομικών – Αύριο στην Ολομέλεια
[Lifo]: Βουλή: «Ναι» στο ν/σ για μείωση ΕΝΦΙΑ & 120 δόσεις από την Επιτροπή Οικονομικών – Αύριο στην Ολομέλεια

[Lifo]: Βουλή: «Ναι» στο ν/σ για μείωση ΕΝΦΙΑ & 120 δόσεις από την Επιτροπή Οικονομικών – Αύριο στην Ολομέλεια

Η επιτροπή Οικονομικών της Βουλής υπερψήφισε το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα τεθεί αύριο στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου προς συζήτηση και ψήφιση

Η επιτροπή Οικονομικών της Βουλής υπερψήφισε το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης , το οποίο θα τεθεί αύριο στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου προς συζήτηση και ψήφιση.

Το νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση του ΕΝΦΙΑ και αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια επιτροπή, με τη συζήτηση να εξελίσσεται σε ήπιο κλίμα.

«Ναι» επί της αρχής ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών». Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να αποφασίσει για το νομοσχέδιο όταν αυτό τεθεί στην Ολομέλεια ενώ η ΜέΡΑ25 το καταψήφισε. Επί των άρθρων, το ΜέΡΑ25 υπερψήφισε μόνο το άρθρο 2 για τις 120 δόσεις.

Σταϊκούρας: «Πάει πολύ» ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κατακρίνει για αυτή την ρύθμιση

«Στόχος της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ο συγκερασμός της αναπτυξιακής διάστασης με την κοινωνική μέριμνα, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική ευστάθεια της χώρας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι άφησε εκτός των δύο ευνοϊκών αυτών ρυθμίσεων πολλούς πολίτες που έπρεπε να είχαν ενταχθεί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω μείωση του φόρου των ακινήτων, έναν χρόνο νωρίτερα από ότι είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!