Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Lifo]: «Βόμβα» Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και από την αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το 2019 – Διαψεύδει το Ταμείο
[Lifo]: «Βόμβα» Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και από την αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το 2019 – Διαψεύδει το Ταμείο

[Lifo]: «Βόμβα» Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητά δεσμεύσεις και από την αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το 2019 – Διαψεύδει το Ταμείο

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε μόλις δύο ημέρες, που ευρωπαίος αξιωματούχος αφήνει αιχμές για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του ΕCOFIN.

Λίγο μετά τη δήλωση Σαπέν, το ΔΝΤ τη διέψευσε, σύμφωνα με την Καθημερινή. Αξιωματούχος του Ταμείου ανέφερε συγκεκριμένα πως «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».

«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης», είχε δηλώσει νωρίτερα ο γάλλος υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Επίσης, ο Σαπέν κάλεσε το ΔΝΤ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ στην Ελλάδα. Όπως είπε, ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που έγινε από άλλους για λόγους τεχνογνωσίας και αξιοπιστίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!