Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Βιέννη: Ένας ίσως αυθεντικός Ντύρερ ανακαλύφθηκε σε κατάστημα με αναμνηστικά σε καθεδρικό ναό
[Lifo]: Βιέννη: Ένας ίσως αυθεντικός Ντύρερ ανακαλύφθηκε σε κατάστημα με αναμνηστικά σε καθεδρικό ναό

[Lifo]: Βιέννη: Ένας ίσως αυθεντικός Ντύρερ ανακαλύφθηκε σε κατάστημα με αναμνηστικά σε καθεδρικό ναό

Μια τοιχογραφία πάνω από κατάστημα αναμνηστικών σε καθεδρικό ναό της Βιέννης, ίσως σχεδιάστηκε αρχικά από τον σπουδαίο Γερμανό ζωγράφο Άλμπρεχτ Ντύρερ

Κρυμμένος για αιώνες κάτω από την σκόνη, σε έναν τοίχο πάνω από το κατάστημα αναμνηστικών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στην Βιέννη , ανακαλύφθηκε ένα έργο με ένα πολύ ασυνήθιστο σχέδιο στο υπόστρωμα.

Οι ειδικοί που το εξετάσαν εκτιμούν ότι η τοιχογραφία ενδέχεται να είναι αυθεντικό έργο του Άλμπρεχτ Ντύρερ και, αν αυτό επαληθευτεί, θα σημαίνει πως ο σπουδαίος ζωγράφος, χαράκτης και θεωρητικός της γερμανικής Αναγέννησης, είχε ταξιδέψει κατά τη διάρκεια της ζωής του στην Βιέννη χωρίς να αφήσει άλλα ιστορικά ίχνη.

Η τοιχογραφία ανακαλύφθηκε σε μία κλειστή «βεράντα», έναν χώρο που πια χρησιμεύει ως κατάστημα με είδη δώρων. Είχε δημιουργηθεί σε φρέσκο γύψο, πιθανότατα περί το 1505 μ.Χ, μια χρονιά που συμπίπτει με την κατασκευή της βεράντας και την τεχνοτροπία του έργου.

Είναι μια σπάνια μορφή δισδιάστατης αποτύπωσης ενός τρίπτυχου τέμπλου. Υπάρχουν σχέδια από κάτω, φιγούρες της Αγίας Αικατερίνης στα αριστερά και της Αγίας Μαργαρίτας στα δεξιά. Ο άγιος Λεοπόλδος στο κέντρο, ένας από τους πολιούχους αγίους της Αυστρίας και κάτω από αυτών μία ακόμα εικόνα, είναι μεταγενέστερα έργα που μάλλον σχεδιάστηκαν από άλλο χέρι, περί το 1510.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!