Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Lifo]: Βερολίνο: Ο Βωμός της Περγάμου ξανά ανοικτός στο κοινό μετά από 4 χρόνια
[Lifo]: Βερολίνο: Ο Βωμός της Περγάμου ξανά ανοικτός στο κοινό μετά από 4 χρόνια

[Lifo]: Βερολίνο: Ο Βωμός της Περγάμου ξανά ανοικτός στο κοινό μετά από 4 χρόνια

Οι εργασίες ανακαίνισης του μουσείου όμως δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το 2023

Μετά από πάνω από 4 χρόνια που ήταν κρυμμένος πίσω από ένα προστατευτικό παραπέτασμα, ο Βωμός της Περγάμου είναι ξανά ανοικτός στο κοινό.

Το Μουσείο της Περγάμου είναι το πιο δημοφιλές μουσείο της Γερμανίας. Βρίσκεται στο λεγόμενο νησί των μουσείων στο Βερολίνο και κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι. Εδώ και χρόνια γίνονται στο μουσείο θεμελιώδεις εργασίες ανακαίνισης, οι πρώτες από το 1930 που κατασκευάστηκε. Από σήμερα όμως, ένα τμήμα του Βωμού της Περγάμου είναι ξανά επισκέψιμο.

Οι εργασίες από τη μέρα που ξεκίνησαν βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εξαιτίας του υψηλού κόστους. Εκτός αυτού οι εργασίες διαρκούν πολύ περισσότερο από ό,τι είχε σχεδιαστεί. Πλέον η εκτίμηση αναφέρει πως η ανακαίνιση θα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο βαθμό έως το 2023.

Ο εντυπωσιακός Βωμός της Περγάμου βρίσκεται «φυλακισμένος» πίσω από σκαλωσιές. Οι σιδεριές φθάνουν μέχρι την οροφή και κρατούν το βάρος από το βαρύ φορτίο με στόχο οι ειδικοί να προχωρήσουν με ασφάλεια στην αλλαγή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

«Το επαναστατικό στο Μουσείο της Περγάμου ήταν ότι ο επισκέπτης μπορούσε να δει από κοντά την αυθεντική αρχιτεκτονική και να την απολαύσει με φυσικό φως» λέει ο επικεφαλής των εργασιών Φρανκ Ρέγκερ. «Αυτά τα στοιχεία έκαναν διάσημο το μουσείο σε όλο τον κόσμο και αυτά τα στοιχεία θέλουμε να κρατήσουμε» συμπληρώνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: LIFO

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!